Maramures: Cinci kilograme de sana si o jumatate de kilogram de unt retrase de pe piata

Maramures: Cinci kilograme de sana si o jumatate de kilogram de unt retrase de pe piata

Cinci kilograme de sana si o jumatate de kilogram de unt au fost retrase recent de la comercializare. Comisarii din cadrul Comisariatului pentri Protectia Consumatorilor au luat la purecat magazinele si supermerketurile din principalele orase ale judetului iar neregulile constatate nu au fost deloc putine.

Comisarii C.J.P.C au verificat 33 de operatori economici, au aplicat 13 avertismente si 20 de amenzi in valoare de 35.000 lei. "Din prelevarea probelor s-a descoperit ca un produs acid scorbic, ceea ce e interzis printr-un ordin al ministrului sanatatii. S-a mai descoperit branza telemea care avea continut depasit de grasime si unt care continea 81% apa, fata de 60% cat este normal", a precizat Olivia Ardelean, comisar-sef C.J.P.C.

De asemenea, echipele de control au mai retras de la comercializare unt si branzeturi importate din Ucraina si Ungaria, acestea neavand nicio eticheta de prezentare a produsului in limba romana. "De asemenea, am mai retras de pe piata mai multe iaurturi. Acestea erau ambalate in cutii care aveau desenate pe ele fructe insa din lista de ingrediente lipsea orice fel de fruct", a mai adaugat Olivia Ardelean.  

Tot in cursul saptamanii, comisarii C.J.P.C. au mai efectuat controale la bazinele din Ocna Sugatag. Au fost aplicate mai multe sanctiuni deoarece la unele bazine nu era mentionata adancimea apei si nici tariful de intrare in complex.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.