Maramures: Ceaţă densă de la Budeşti şi până în zona pârtiilor de schi!

Maramures: Ceaţă densă de la Budeşti şi până în zona pârtiilor de schi!

Atenţie şoferi! La această oră este semnalată ceaţă, pe DJ 109F ,de la ieşirea din localitatea Budeşti şi până în zona pârtiilor de schi este semalată ceaţă densă. Vizibilitatea este redusă sub 20 de metri.

Comitetul Judeţean de iarnă recomandă conducătorilor de autovehicule să circule preventiv în zonele cu vizibilitate redusă şi să folosească luminile de întâlnire pe faţă şi a poziţiei pe spate şi de ceaţă. Se solicită şoferilor să adapteze viteza autovehiculelor în câmpul de vizibilitate redusă şi să păstreze o distanţă de siguranţă faţă de autovehiculul precedent. Se impune ca şoferii să renunţe, în zonele cu ceaţă şi carosabil umed, la efectuarea depăşirilor pentru a evita producerea de accidente rutiere. În caz de staţionare a autovehiculelor pe marginea şoselei sau în apropierea benzii de rulare este bine să semnalizaţi prezenţa acestora prin aprinderea luminilor de poziţie şi a celor de avarie. Semnalizaţi din timp orice manevră pe care intenţionaţi să o efectuaţi şi nu vă aventuraţi în depăşiri care vă pot pune în pericol, atât pe dumneavoastră cât şi pe ceilalţi participanţi la trafic. De asemenea, trebuie păstraţi o distanţă suficientă faţă de ceilalalţi participanţi la trafic pentru a putea opri în condiţii optime atunci când situaţia o impune. Nu bruscaţi comenzile şi volanul autovehiculului, iar pentru frânare este recomandată frâna de motor. 

Vremea a fost apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul a fost variabil în zona de munte. În celelalte zone ale judeţului cerul a fost mai mult noros şi pe arii relativ extinse au fost semnalate precipitaţii slabe sub formă de burniţă, lapoviţă şi ninsoare. Izolat a fost semnalată ceaţă. Cantitatea maximă de precipitaţii înregistrată a avut valoarea de 0,7l/mp, la Suciu de Jos şi Ocna Şugatag. Vântul a suflat în general slab, la modereat  Stratul  de  zăpadă, la munte,  măsura până la 20 cm, la Iezer. Sectoarele de drumuri naţionale din judeţ au carosabilul umed. Angajaţii societăţilor care asigură şi întreţin viabilitatea pe perioada de iarnă au acţionat cu cinci utilaje şi au împrăştiat 45 tone de material antiderapant pentru a  preveni formarea poleiului (18 tone pe DN18, în Pasul Gutâi; trei tone pe DN17C, pe Dealul Ştrefăniţei şi 24 de tone pe DN18, în Pasul Prislop). Vizibilitatea este bună în trafic. Cerul este acoperit. Sunt semnalate precipitaţii sub formă de ploaie pe sectoarele de drumuri naţionale din zona limitrofă municipiului Baia Mare.

La Cavnic, Budeşti şi în zona localităţii Văleni a nins slab, pe parcursul serii şi al nopţii trecute. Angajaţii societăţii care asigură şi întreţin viabilitatea drumurilor judeţene 184, 109F şi 184 au acţionat cu utilaje, cu lamă, pentru a îndepărta stratul de zăpadă depus pe carosabil şi au utilizat 40 tone de material antiderapant.   Carosabilul acestor drumuri judeţene de pe traseul Cavnic-Bârsana este umed, dar însă ninge slab şi la această oră. Angajaţii societăţii judeţene de drumuri şi poduri  au acţionat cu 11 utilaje şi au folosit 53 tone de material antiderapant pentru combaterea poleiului format pe drumurile judeţene din zona localităţilor Băiuţ, Fereşti, Budeşti, Rozavlea, Lunca la Tisa, Coştiui şi Bogdan Vodă. Carosabilul este curat şi umed, iar traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă. Rămân închise pe perioada de  iarnă, drumul judeţean 109F, pe relaţia Cavnic-Strâmbu Băiuţ şi tronsonul drumului judeţean 183, pe relaţia Izvoare-legătura cu DN18, în Pasul Gutâi.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.