Maramureş: Avertizare cod galben fenomene meteorologice periculoase imediate în zona înaltă de munte

Maramureş: Avertizare cod galben fenomene meteorologice periculoase imediate în zona înaltă de munte

Instituţia Prefectului a primit  de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania Nord o informare meteorologică care vizează producerea de fenomene meteorologice periculoase imediate în zona montană înaltă a judeţului Maramureş  Se menţionează în avertizarea cod galben că fenomenele meteorologice vizează intensificări ale vântului şi rafale care pot ajunge la 90-100 km/h. Avertizarea este valabilă până la ora 19.00. Fenomene meteorologice asociate sunt ninsori viscolite şi vizibilitate scăzută.
       Cetăţenii sunt rugaţi să anunţe, prin sistemul unic de apeluri de urgenţă 112, apariţia unor probleme generate de intensificările de vânt sau de precipitaţiile sub formă de ninsoare viscolită. Turiştilor în zonele montane li se indică să îşi anunţe prezenţa  jandarmilor montani şi salvamontiştilor şi să renunţe la parcurgerea traseelor pentru a nu fi puşi în situaţia de a fi expuşi unor pericole care aibă urmări nedorite de nimeni.    
      Situaţia meteorologică va fi monitorizată permanent de pompierii militari din cadrul Centrului Operaţional al ISU Maramureş.         

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.