Maramureş: Autorităţile susţin că firma Berg Sistem Gaz trebuie scoasă din sistemul de distribuţie al gazelor

Maramureş: Autorităţile susţin că firma Berg Sistem Gaz trebuie scoasă din sistemul de distribuţie al gazelor
Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Mircea Man, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la care a participat şi ministrul economiei, Lucian Bode, că firma de distribuţie a gazelor din municipiul Sighetu Marmaţiei trebuie eliminată de pe piaţă.
"În primul rând, Berg Sistem Gaz-BSG se face vinovată de producerea a două explozii luna trecută (feb. n.red) în municipiul Sighetu Marmaţiei. Din primele cercetări rezultă că firma nu deţine personal calificat, singurul pregătit în domeniu era Siviu Comăniciu care a murit în cea de-a doua deflagraţie, însă tind să cred că nu era dotat cu aparatură performantă. Încă nici acum, după acel eveniment cu 21 de răniţi, e neclar cum de autorităţile permit ca firma să distribuie mai departe gaz în oraş. Unii dintre cei care au dat autorizaţiile de funcţionare acestei firme dau lecţii pe la televizor cum trebuie lucrat în domeniu. Chiar nu observă nimeni situaţia în care s-a ajuns? BSG trebuie scoasă de pe piaţa de distribuţie a gazelor" a spus Mircea Man. 
Preşedintele CJ Maramureş, fost director al sucursalei Distrigaz Baia Mare, a mai precizat că unele defecţiuni descoperite la reţeaua de gaz din municipiul Sighetu Marmaţiei conduc în mod evident spre o necunoaştere tehnică în execuţia acestui gen de lucrări, dar şi a primăriei, care n-a urmărit modul de execuţie şi s-a lăsat indusă în eroare de salariaţii BSG. 
"Încă nici acum nu există o explicaţie oficială cum o firmă cu patru angajaţi a beneficiat prin licitaţie de o lucrare de anvergură într-un oraş cu peste 45.000 de locuitori. Mai grav e faptul că peste vanele de aerisire situate în stradă drumarii au turnat asfalt. Pericolul continuă să existe, n-a fost îndepărtat" a spus Mircea Man. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.