Maramureş: Atenţie, şoferi! Vizibilitate redusă din cauza ceţii în Pasul Gutâi, Pasul Prislop, Dealul Pietriş şi în zona limitrofă a municipiului Baia Mare

Maramureş: Atenţie, şoferi! Vizibilitate redusă din cauza ceţii în Pasul Gutâi, Pasul Prislop, Dealul Pietriş şi în zona limitrofă a municipiului Baia Mare

La această oră este semnalată prezenţa ceţii pe arterele de circulaţie rutieră din Pasul Gutâi, Pasul Prislop, Dealul Pietriş şi zona limitrofă municipiului Baia Mare.
Potrivit ultimelor informaţii emise de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, vizibilitatea este redusă în trafic sub 50 de metri pe D.N. 18B, Baia Mare-Târgu Lăpuş, pe Dealul Pietriş (între km 31 şi km 40), pe D.N.18, în Pasul Gutâi (între km 15 şi km 26) şi Pasul Prislop (între km 154 şi km 180) vizibilitatea este redusă sub 100 de metri. În Baia Mare şi arterele de circulaţie din zona limitrofă municipiului, vizibilitatea este redusă sub 200 de metri. 

Comitetul judeţean de iarnă recomandă conducătorilor de autovehicule să circule preventiv în zonele cu vizibilitate redusă şi să folosească luminile de întâlnire pe faţă şi a poziţiei pe spate şi de ceaţă. Se solicită şoferilor să adapteze viteza autovehiculelor în câmpul de vizibilitate redusă şi să păstreze o distanţă de siguranţă faţă de autovehiculul precedent. Se impune ca şoferii să renunţe, în zona cu ceaţă, la efectuarea depăşirilor pentru a evita producerea de accidente rutiere. "În caz de staţionare a autovehiculelor pe marginea şoselei sau în apropierea benzii de rulare este bine să semnalizaţi prezenţa acestora prin aprinderea luminilor de poziţie şi a celor de avarie. Semnalizaţi din timp orice manevră pe care intenţionaţi să o efectuaţi şi nu vă aventuraţi în depăşiri care vă pot pune în pericol, atât pe dumneavoastră cât şi pe ceilalţi participanţi la trafic. O altă măsură se referă la faptul că trebuie să păstraţi o distanţă suficientă faţă de ceilalalţi participanţi la trafic pentru a putea opri în condiţii optime atunci când situaţia o impune.", mai informează Comitetul Judeţean de Iarnă.

La această oră, ninge la Vişeu de Sus şi Borşa. Zăpadă frământată cu grosimea până la 1 cm întâlnesc conducătorii auto pe DN 18, în Pasul Gutâi şi pe DN18B, Dealul Pietriş (între km 34 şi km 35). Zăpadă frământată cu grosimea cuprinsă între 0-2 cm se găseşte depusă pe DN18, Dealul Hera, DN17C, Dealul Ştefăniţei şi DN18, Pasul Prislop. Pe acostamentul drumurilor naţionale, stratul de zăpadă aglomerată măsoară: 15-20 cm pe DN1C şi E58; 35-100 cm, pe DN18 în Pasul Gutâi; 30-100 cm pe DN19, Dealul Huta Certeze; 80-110 cm pe DN18, la Petrova şi Vişeu de Sus; 50-70 cm pe DN17C şi Dealul Ştefăniţei; 45-130 cm, pe DN18 la Borşa, respectiv Pasul Prislop; 25-35 cm pe DN18B, Baia Mare-Târgu Lăpuş. Pe drumurile judeţene din zona montană a oraşului Cavnic stratul de zăpadă aglomerată de pe acostament are grosimea cuprinsă între 50-140 cm pe DJ109F şi Dj184.
Gheaţă la mal există pe râurile Tisa, Vişeu, Vaser, Ruscova, Iza, Sălaj, Lăpuş, Suciu, Cavnic şi Firiza. Poduri de gheaţă formate sunt pe râurile Iza, Botiza şi Mara. Curge năboi pe râul Suciu. Stratul de zăpadă măsoară 75 cm la Cavnic;  71 cm la Barajul Runcu; 54 cm la Firiza; 50 cm la Luhei şi Ruscova; 42 cm pe Valea Vaserului; 31 cm la Lăpuşel; 30 cm în Poiana Borşa, Moisei şi Bistra; 20 cm în Târgu Lăpuş; 16 cm în Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.