Maramureş; Asistenţii personali se pregătescde grevă

Maramureş; Asistenţii personali se pregătescde grevă

 Asistentii personali ai persoanelor cu handicap din multe localitati ale judetului au ajuns la capatul rabdarii in ceea ce priveste primirea salariilor, existand unitati administrative unde intarzierile sunt de peste 3 luni de zile. 

Potrivit declaratiilor facute, de catre liderul Cartel Alfa Maramures, Florin Hossu din Maramures vor lua parte la mitingul anuntat pentru data de 16 noiembrie circa 100 de persoane. 
Acestea vor protesta in fata Ministerului Muncii ca urmare a lipsei de reactie a autoritatilor in fata problemelor cu care se confrunta aceasta categorie din judet. 
"Situatia asistentilor persoanelor cu handicap din judetul Maramures vreau sa va spun ca a ramas cumva in aer. Cert este ca in data de 16 noiembrie vom merge la Bucuresti pentru a protesta in fata Ministerrului Muncii 100 de persoane din judet. Stiti ca cinci primarii au fost actionate in instanta pe aceasta problema.
Este vorba despre primariile Targu Lapus, Cernesti, Copalnic Manastur, Dumbravita si Valea Chioarului. Dar vreau sa va spun ca exista si primarii care nu inregistreaza probleme din acest punct de vedere, dar nu stiu pana cand. Un exemplu este Primaria Sighet, unde nu avem probleme", a aratat Florin Hossu
Va reamintim ca in urma cu ceva timp asistentii persoanelor cu handicap au organizat un protest in fata prefecturii Maramures, in mijlocul oamenilor la acea data facandu-si aparitia, printre altii, atat Mircea Man, cat si prefdectul Sandu Pocol, ambii venind cu promisiuni care nu au fost onorate din cate se pare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.