Maramureş: 80,78% – cel mai bun procent de promovabilitate obţinut la concursul naţional unic de titularizare, în Maramureş

Maramureş: 80,78% – cel mai bun procent de promovabilitate obţinut la concursul naţional unic de titularizare, în Maramureş

Peste 40 de dascăli maramureşeni au obţinut la examenul de titularizare note de 1 şi 2. Cu toate acestea, promovabilitatea a fost neaşteptat de bună. Aproximativ 81% dintre profesori au promovat concursul în acest an.

1.154 de candidaţi s-au înscris la examenul de titularizare din acest an, 137 dintre aceştia alegând să se retragă în timpul probei. De asemenea, 232 de profesori nu s-au mai prezentat deloc la concurs. Au rămas într-un final 786 de cadre didactice care astăzi au aflat dacă vor putea ocupa la toamnă un post titularizabil. "Rezultatele se prezintă astfel: 151 de lucrări au fost notate cu note sub 5, 432 de note au fost între 5 şi 7, au mai fost 7 note de 10 şi 354 de note mai mari de 7. Pentru a se titulariza în învăţământ, orice candidat trebuie să obţină peste 7 în acest concurs. Cei care se titularizează, încheie contract pe perioadă nedeterminată. Sunt 193 de posturi titularizabile şi ocuparea lor se va face în ordinea descrescătoare a mediilor", a declarat prof. Pavel Filip, purtătorul de cuvânt al I.S.J. Maramureş.

Nu au lipsit nici profesorii care s-au pregătit mai puţin pentru acest concurs. 151 de candidaţi au obţinut, în urma evaluării, note sub 5. Cu toate acestea, procentul de promovabilitate este nesperat de bun. "Promovabilitatea pentru acest examen este de 80,78%, e poate cel mai bun procent de promovabilitate pe care l-am obţinut vreodată la concursul naţional unic de titularizare, respectiv concursul de ocupare al posturilor din învăţământul preuniversitar", a adăugat Pavel Filip.

La nivel de judeţ au fost scoase la concurs 1.146 de posturi vacante, dintre care 193 titularizabile şi 279 netitularizabile, respectiv 647 de posturi incomplete. Pe lângă acestea, se vor scoate la concurs alte 119 catedre rezervate, dintre care 69 sunt complete, iar 50 incomplete. Repartizarea pe posturi a candidaţilor va avea loc în 16 august. Candidaţii nemulţumiţi de notele obţinute mai pot depune contestaţii mâine, la sediul I.S.J., între orele 08:00 şi 14:00.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.