Maramureş: 7000 de pachete de ţigări de contrabandă confiscate într-o singură zi

Maramureş: 7000 de pachete de ţigări de contrabandă confiscate într-o singură zi

Polițiștii de frontiera maramureseni au descoperit ascunse într-un autoturism, aproximativ 4.000 de  pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, fără documente legale.
Acestea au fost ridicate în vederea confiscării, iar conducătorul mașinii s-a ales cu dosar penal.
 În cursul zilei de astăzi, polițiștii de frontieră maramureșeni au oprit pentru control pe DJ 185, o autoutilitară condusă de Florin R. în vârstă de 28 ani,  domiciliat în localitatea Săcălaşeni, jud. Maramureş, care transporta material lemnos.
 Existând suspiciunea că acesta transporta țigări de proveniență ucraineană a fost condus la sediul IJPF Maramureș pentru continuarea cercetărilor.
 La controlul amanunțit efectuat asupra mașinii s-a dovedit că în aceasta există un adevărat depozit de țigări. Autoturismul a fost modificat prin amplasarea unor locaș special amenajat pentru transportul ţigărilor.
Polițiștii de frontieră au descoperit ascunse în acesta cantitatea de  3.965 pachete cu țigări marca Viceroy de proveniență ucraineană în valoare de aproximativ 35.000 lei pentru care suspectul nu a putut prezenta niciun document de provenienţă.
Poliţiştii i-au întocmit maramureşanului dosar penal pentru săvârşirea infracţiuniilor de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor ce trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia şi detinerea de catre orice persoana in afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul Romaniei a produselor accizabile supuse marcarii, potrivit titlului VII, fara a fi marcate sau marcate necorespunzator, ori cu marcaje false peste limita a 10.000 tigarete.
Autoturismul  în cauză a fost indisponibilizat la sediul IJPF Maramureș iar întreaga cantitate de țigări a fost confiscată.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmaţiei au descoperit pe un drum din apropierea frontierei de stat un autoturism in care se aflau 4 colete ce conţineau 3.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de 26.000 lei.
 În cauză s-a întocmit dosar penal, iar intreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării. De asemenea autoturismul folosit la activitatea infracţională a fost indisponibilizat la sediul IJPF Maramureş până la finalizarea cercetărilor.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.