Maramureş: 527 acte de identitate au fost eliberate astăzi

Maramureş: 527 acte de identitate au fost eliberate astăzi

Serviciile publice comunitare de evidenţă a persoanelor au luat mai multe măsuri care să faciliteze obținerea, în mod operativ, a cărților de identitate de către persoanele care vor să participe la referendum, dar nu dețin documente valabile. În acest sens, duminică 29 iulie, programul de lucru a fost adaptat şi stabilit între orele 8.00-22.00.

De asemenea, au fost intensificate activităţile de actualizare a bazelor de date cu toate informaţiile privind modificările intervenite în statutul civil al persoanelor (schimbări de nume, decese etc.), domiciliul sau reşedinţa acestora, pierderea/redobândirea drepturilor electorale şi corectării tuturor erorilor din bazele de date. De asemenea, cele 22 de servicii teritoriale de evidenţă informatizată a persoanei lucrează astăzi, până la ora 16:00, pentru a preschimba cărţile de identitate expirate ale cetăţenilor cu drept de vot. Scrutinul electoral de mâine se va desfăşura între orele 07:00-23:00. La referendumul naţional pentru demiterea Preşedintelui României din data de 29 iulie, vor vota pentru prima dată, 10 tineri maramureşeni care împlinesc duminică vârsta de 18 ani. Trei dintre aceste persoane au domiciliul în mediul urban, iar şapte în mediul rural. Este vorba de patru băieţi şi şase domnişoare.

Cele 22 de servicii teritoriale de evidenţă informatizată a persoanei, existente în judeţul Maramureş, au eliberat pe parcursul zilei de astăzi, 527 acte de identitate. Dintre acestea, 513 au fost cărţi de identitate, iar 14 cărţi de identitate provizorie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.