Maramureş: 10 maramureşeni votează pentru prima dată în 29 iulie

Maramureş: 10 maramureşeni votează pentru prima dată în 29 iulie

La referendumul naţional pentru demiterea Preşedintelui României din data de 29 iulie, vor vota pentru prima dată, 10 tineri maramureşeni care împlinesc duminică vârsta de 18 ani. Trei dintre aceste persoane au domiciliul în mediul urban, iar şapte în mediul rural. Este vorba de patru băieţi şi şase domnişoare. 
Serviciile teritoriale de evidenţă informatizată a persoanei existente în judeţ, în număr de 22, vor avea program de lucru cu publicul mâine, 28 iulie, între orele 08:00-16:00, pentru preschimbarea operativă a cărţilor de identitate expirate ale cetăţenilor cu drept de vot. În data de 29 iulie, programul de lucru a fost stabilit să se desfăşoare între orele 08:00 şi 22:00.

Partidelor politice parlamentare şi-au delegat membrii în birourile secţiilor de votare, urmând ca mâine seară să se procedeze la completarea acestor birouri."Am solicitat membrilor Comisiei tehnice judeţene să verifice în teritoriu modul de amenajare a secţiilor de votare şi să îmi comunice în scris situaţia. Cetăţenii care sunt împiedicaţi să îşi exprime liberul exerciţiu al dreptului la vot sunt rugaţi să apeleze telefonul unic de apeluri de urgenţă 112. Prezenţa parţială la vot a maramureşenilor va fi realizată, în ziua desfăşurării referendumului, pe un eşantion reprezentativ la nivelul judeţului Maramureş, care cuprinde 89 secţii de votare. Mâine dimineaţă se va desfăşura o videoconferinţă cu Prim-Ministrul Victor Ponta, pe tema referendumului.", a declarat prefectul judeţului Maramureş, Sorin Rednic.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.