VIDEO | Majorarea alocațiilor pentru copii, amânată

Subiectul majorării alocațiilor a fost readus în atenție de liberalii maramureșeni. Potrivit acestora, mărirea alocațiilor putea fi realizată chiar și fără buget adoptat.

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a tras un semnal de alarmă prin care a transmis că deși suntem în 1 martie, dată la care alocațiile s-au majorat conform plenului Parlamentului, datorită amendamentului PNL, PSD-ALDE nu a vrut să dea OUG în care să se specifice clar acest lucru. Liberalul a somat Guvernul, conducerea PSD-ALDE, să convoace de urgență o ședință de Guvern în care să dea  OUG și să se specifice clar că alocația copiilor va crește de la 1 martie, pentru că, altfel, copiii nu-și vor primi alocația așa cum prevede amendamentul care a fost adoptat de plenul Parlamentului. Subiectul alocațiilor a fost abordat azi și de liberalii maramureșeni, în cadrul unei conferințe de presă.

Partidul Național Liberal a propus, în această săptămână, introducerea pe ordinea de zi a Parlamentului subiectul alocațiilor copiilor, dar nu a fost acceptat de majoritatea PSD-ALDE.

În acest caz, alocațiile majorate ar putea ajunge la copii abia peste o lună.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.