Mai puține restricții în noaptea de Înviere

Președintele Klaus Iohannis spune că vor fi mai puține restricții în noaptea de Înviere, pentru ca români să poată merge la biserică să ia lumină. Nu va fi nevoie nici să completeze o declarație pe propria răspundere, iar slujbele se vor desfășura după datină, a adăugat el.

„Biserica va organiza slujba așa cum este datina, nu ne amestecăm în felul în care vor fi organizate slujbele la biserică. Știm cu toții că prima parte a slujbei se ține afară, după care o parte se ține în biserică. Creștinii merg la biserică să ia lumină, să ia Paștile. Îmi doresc – și așa vom organiza lucrurile – ca totul să se desășoare în liniște și în bună rânduială. Aceste lucruri sunt deja prevăzute în Hotărârea de Guvern pentru starea de alertă care este acum în vigoare și nu vor exista modificări în aceste reglementări”, a declarat perședintele Klaus Iohannis.

Președintele Iohannis a declarat că nu vor fi restricții suplimentare în noaptea de Înviere. Dimpotrivă, în noaptea de Înviere vor fi mai puține restricții pentru ca oamenii să poată merge la biserică, a subliniat șeful statului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.