Mai puţine locuri în liceele din Maramureş

Mai puţine locuri în liceele din Maramureş

Nici nu au scăpat bine de emoţiile Examenului National că absovenţii claselor a VIII-a  trebuie să se gâdească pentru ce liceu şi profil opteză pentru următorii 4 ani. Cu toate că promovabilitatea a fost mai mica anul acesta în comparaţie cu ceea de anul trecut, aceştia au la dispoziţie la liceele din  Maramures 5.292 locuri. Cu peste 550 mai puţin comparativ cu anul trecut, atunci când au fost disponibile 5.850. Reprezentanţii ISJ Maramureş  pun numărul scăzut al locurilor din liceu pe seama evoluţiei demografice. Repartizarea computerizată va avea loc pe data de 14 iulie.
După ce au văzut care sunt primele rezultate de la examenul de evaluare naţională 2012, absolvenţii claselor a VIII-a trebuie să facă opţiunile în vederea admiterii la liceu. Elevii vor fi repartizaţi printr-un sistem computerizat în liceele din România în funcţie de medii şi de opţiunile menţionate în fişa de înscriere, pe care trebuie să o completeze în perioada 5 – 8 iulie. Eventualele greşeli vor putea fi corectate în perioada 6 – 9 iulie. Admiterea absolvenților clasei a VIII-a în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2012-2013 se desfăşoară în conformitate cu Metodologia de organizare şi desfăşurare a admiterii în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2011-2012.  Pentru anul scolar 2011-2012 absolvenţii maramureşeni ai claselor a VIII au la dispoziţie doar 5.292 de locuri în liceele din Maramureş, cu peste 550 mai puţin comparativ cu anul trecut, atunci când au fost disponibile 5.850. Reprezentanţii ISJ Maramureş spun că numărul scăzut al locurilor de la liceu este determinat de evoluţia demografică.
Repartizarea computerizată va avea loc pe data de 14 iulie. Elevii vor afla în ce liceu au fost repartizaţi pe data de 15 iulie, atunci când rezultatele vor fi afişate la şcolile generale unde au susţinut examenul.Cei care susţin probe de aptitudini, se înscriu la învăţământul special sau pe locurile rezervate romilor nu mai participă la repartizarea computerizată. Admiterea lor se face mai devreme decât repartizarea computerizată, aşa cum reiese din calendarul admiterii.Candidaţii din aceste categorii care nu sunt declaraţi admişi vor intra în repartizarea computerizată.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.