MAI PUȚINE INFRACȚIUNI: Numărul crimelor și cel al violurilor, în scădere

MAI PUȚINE INFRACȚIUNI: Numărul crimelor și cel al violurilor, în scădere

 Numărul crimelor în Maramureș scade de la un an la altul, conform statisticilor întocmite de către oamenii legii. Pe parcursul anului trecut, de pildă, s-au înregistrat două cazuri de omor. Ambele s-au petrecut în mediul rural, iar unul dintre dosare a fost soluţionat. Acest lucru relevă o scădere semnificativă a infracţiunilor de acest fel. Tot scăderi semnificative s-au înregistrat în ultimii ani şi în ceea ce priveşte cazurile de agresiune sexuală.

Statisticile arată că pe parcursul anului trecut s-au înregistrat scăderi ale numărului cazurilor de viol, de ucidere din culpă, de agresiune sexuală, precum şi de corupere sexuală a minorilor. Şi la capitolul şantaj, oamenii legii au depistat anul trecut în Maramureş mai puţine cazuri. În ceea ce priveşte infracţiunea de viol, în 2015 s-au semnalat în Maramureş 35 de astfel de cazuri, 21 în mediul urban şi 14 în mediul rural. În cele mai multe cazuri victimele aveau peste 16 ani.
 “Infracţiunile contra vieţii, în rândul cărora intră omorul, tentativa la omor şi uciderea din culpă, au scăzut cu 35,14%, în sensul în care infracţiunile de omor au scăzut cu 86,67%, tentativele la omor cu 47,06% iar uciderile din culpă cu 11,90%. De asemenea, în anul 2015, infracţiunile de şantaj au scăzut cu 25,93%, iar cele de agresiune sexuală cu 33,33%. Tot scăderi s-au înregistrat şi la infracţiunile de act sexual cu un minor (-21,74%), iar cele privind coruperea sexuală a minorilor s-au redus cu 20%”, a arătat Florina Meteş, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş.
Pentru anul 2016, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş a stabilit ca priorităţi de acţiune asigurarea ordinii publice şi a siguranţei cetăţeanului, reducerea numărului infracţiunilor contra patrimoniului şi a riscului rutier, creşterea siguranţei stradale, prevenirea şi combaterea criminalităţii organizate transfrontaliere, a evaziunii fiscale şi a altor forme ale criminalităţii economico-financiare.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.