VIDEO | Mai mulți studenți la Universitatea Babeș-Bolyai, Extensia Sighet

În urma ultimelor rezultate afișate în urma examenului de admitere, după ambele sesiuni, Universitatea Babeș Bolyai, Extensia Sighet are un număr de studenți cu 20% mai mare decât în alți ani, la nivel licență, informează conducerea unității de învățământ.

Cele trei programe de studii, Geografia Turismului, Contabilitate și Informatică de Gestiune și Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar au cu 20% mai mulți studenți în acest an. Cea mai mare creștere s-a înregistrat la Facultatea de Geografoia Turismului, cu 40%, o creștere de 28 de procente a înregistrat și Facultatea de Științe Economice, și a fost o ușoară creștere și la Facultatea de Științe ale Educației

”În realizarea acestui procent crescut de studenți, a contat mult, spun eu, direcția pe care am mers la nivelul calității, a seriozității. programele noastre de studii care sunt adaptate cerințelor regiunii noastre. Avem trei programe de studii, valabile încă de la înființarea extensiei. Ele au fost consolidate încontinuu și sunt adaptate necesităților noastre, a Țării Maramureșului”, precizează Marin Ilieș, dircetorul Universității Babeș Bolyai, Extensia Sighet.

Universitatea a adoptat un set de măsuri legat de începerea noul an școlar. Sunt mai multe tipuri de activități. Facultatea de Științe Economice și cea de Științele Economice au optat pentru cursuri și activități practice online, iar Facultatea de Geografia Turismului merge pe un scenariu hibrid, cu întâlniri fizice la lucrări practice și la activități de teren, în special la studenții din anul I.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.