Mai mulţi copaci s-au prăbuşit sub greutatea zăpezii apoase în Pasul Gutâi

Mai mulţi copaci s-au prăbuşit sub greutatea zăpezii apoase în Pasul Gutâi

Mai mulţi copaci s-au prăbuşit sub greutatea zăpezii apoase, în jurul prânzului, pe DN18, în Pasul Gutâi, dar şi pe DJ183, tronsonul Valea Neagră-Izvoare. Traficul rutier a fost perturbat pe o perioadă foarte scurtă de timp.Echipele de intervenţie care au înlăturat copacii se aflau cu utilajele în zonele montane cunoscute cu probleme şi au intervenit operativ.        
            Pe zona montană a Cavnicului stratul de zăpadă măsura până la 1 cm, pe DN18, la urcarea dinspre Mara, carosabilul era curat, iar de la coborârea din vârf şi până la km 23 mai era un strat de zăpadă frământată care avea grosimea de până la 1 cm. A nins noaptea trecută, iar astăzi precipitaţiile au fost sub formă de lapoviţă. Drumarii s-au mobilizat şi au făcut faţă fenomenelor meteorologice, asigurând trecerea autovehciuelor prin pasurile montane".
            Trei copaci s-au prăbuşit pe DN18, în Pasul Gutâi, doi pe partea versantului dinspre Baia Sprie, iar unul la coborârea spre localitatea Mara. Alţi trei copaci s-au prăvălit pe DJ183, Valea Neagră-Izvoare. Tot pe acest drum judeţean în zona sectorului cascadei (Valea Peştilor) zăpada a alunecat de pe versant pe marginea arterei de circulaţie, dar şi pe carosabil. Un utilaj a degajat zăpada, în condiţiile desfăşurării unui trafic rutier scăzut.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.