Mai mulți bolnavi au primit șansa la o nouă viață după prelevarea de organe de la un băimărean care nu a mai putut fi salvat

Câteva persoane aflate în suferință au primit şansa la o nouă viaţă datorită generozității unei familii din Baia Mare care a fost de acord cu donarea de organe şi ţesuturi ale fiului lor diagnosticat cu anevrism cerebral și care nu a mai putut fi salvat. 

Familia unui bărbat de 43 de ani, internat la Spitalul Județean de Urgență cu un anevrism cerebral și care nu a mai putut fi salvat, a fost de acord ca organele lui să salveze alți oameni aflați în suferință.

Potrivit Agenției Naționale de Transplant echipele de prelevare de la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş, Institutul Clinic Fundeni,  Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca şi Spitalul Clinic Colentina au început cursa contra cronometru pentru prelevarea de cord, ficat, rinichi, cornee şi ţesuturi osoase.
Astfel, prin bunăvoinţa acestei familii, un român va trăi prin transplant de cord, alţi 3 oameni primind această şansă prin transplant de ficat şi rinichi. Donarea ţesuturilor va ajuta şi mai mulţi oameni să-şi îmbunătăţească viaţă.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.