VIDEO | Mai multe unități de învățământ din județ au la ora actuală nevoie de sprijin în ceea ce privește lucrările de reabilitare

Mai multe unități de învățământ din județ au la ora actuală nevoie de sprijin în ceea ce privește lucrările de reabilitare. Lucrările de investiții pentru aceste unități sunt cuprinse în planul de investiții al fiecărei unități administrativ teritoriale  fiind dedicate modernizării infrastructurii școlare  pentru ca procesul educațional să se desfășoare în condiții optime. Fondurile alocate sunt din partea Consiliilor locale fiind  atrase prin diverse programe sau chiar și din fonduri proprii.

Pentru a nu afecta bunul mers al actului educațional, unitățile școlare care au în desfășurare lucrări de reabilitare sau extindere trebui să cumunice aceste detalii Inspectoratului Școlar Județean Maramureș.

Inspectoratul Școlar Județean Maramureș a solicitat unităților administrativ teritoriale printr-o adresă să comunice perioada în care urmează să se realizeze acțiuni de lucrări în cadrul clădirilor, pentru ca noi să ne putem adapta activitățile educaționale  pe care le desfășurăm în această perioadă”, menționează Ligia Duruș, inspector școlar proiescte educaționale în cadrul ISJ Maramureș.

Mai multe unități școlare din județ se află în această situație.

Momentan se află în diferite stadii de execuție a lucrărilor la Liceul cu program Sportiv Baia Mare, la Școala ”Avram Iancu”Baia Mare, Grădinița Step by Step, Colegiul Național ”Gheorghe Șincai”, Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, la Școala Gimnazială ”Simion Bărnuțiu”, tot din Baia Mare, grădinița de la Remetea Chioarului, Școala Gimnazială ”George Coșbuc”, din Sighet, școala Groși, Școala din Băiuț și se află în stadii de execuție și unele școli în care se construiesc toalete interne, Școala Gimnazială Tisa, Școala Primară Țicău. Școala Gimnazială Vadu Izei, Școala Ardusat, Grădinița Corni, din comuna Bicaz, Școala ”Tiberiu Utan” din Văleni”, spune Ligia Duruș.

Există și lucrări executate cu fnanțare din partea Ministerului Educației la Palatul Copiilor și Clubul Elevilor din Borșa.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.