VIDEO | Mai multe proiecte în derulare, în orașul Cavnic

Situația dificilă prin care au trecut administrațiile publice locale în perioada stării de urgență nu a împiedicat Primăria din Cavnic să continue proiectele începute înaintea pandemiei. Se derulează lucrări de reabilitare a blocurilor, lucrări de asfaltare, liceul din oraș a devenit în urma proiectului de reabilitare, una dintre cele mai moderne școli din județ, iar lucrările la stația de carburanți, sunt în grafic.

Primăria Cavnic se poate lăuda cu încă două blocuri reabilitate.

”Anul acesta avem în plan să reabilităm încă șase blocuri. Avem deja finalizate lucrările la două dintre blocuri și urmează să începem lucrările la alte două blocuri, pentru că mergem cu pachete de două o dată. Sperăm că până la finalul anului să putem finaliza cele șase blocuri pe care le avem în plan”, spune Vladimir Petruț, primarul orașului Cavnic. .

Și lucrările la liceul din Cavnic, lucrările decurg conform proiectului.

Colegiul Economic „Pintea Viteazul” din Cavnic a ajuns pe final cu lucrările de modernizare. La încheierea acestora, liceul va fi una dintre cele mai moderne școli din județ, oferind copiilor condiții optime de învățare, cu dotări de ultimă generație, conferindu-i titulatura de școală „SMART”, adică inteligentă.

”Cred că până în 15 iunie, lucrările vor fi gata și școla va fi una modernă, și va putea aștepta copiii să înceapă un nou an școlar, din toamnă, în bune condiții”, spune Vladimir Petruț, primarul orașului Cavnic.

Mai multe tronsoane din oraș, sunt în plin proces de asfaltare.

„De puțin timp am terminat de asfaltat și amenajat unele tronsoane, zona dintre blocuri, zona ”20 Decembrie”, strada ”1Mai”, zona garajelor, zona de acces spre blocurile de locuințe, intrările spre casa scărilor. Spații verzi, parcări. Prima etapă este finalizată. Deja am mai semnat un contract prin care vom mai asfalta încă patru străzi din zona centrală a orașului, în partea de jos, urmând ca, în perioada următoare să fie asfaltate și celelalte străzi.Ne dorim, ca până la urmă, în orașul Cavnic, să nu rămână nicio stradă fără utilități, fără asfalt”, spune Vladimir Petruț.

În perioada următoare, pe raza orașului Cavnic se vor mai deschide încă cinci șantiere. Tot în viitorul apropiat, se va turna și al doilea strat de asfalt pe cei 16 kilometri de drum care au intrat în proces de reabilitare încă de anul trecut. Lucrări se derulează și la stația de carburanți, care va fi dată în folosință până la finele anului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.