MAI a început pregătirile tehnice pentru alegerile europarlamentare

Ministerul Afacerilor Interne a început pregătirile tehnice pentru desfășurarea alegerilor pentru Parlamentul European.  La acest scrutin va fi folosit Sistemul Informatic de Monitorizare a Prezenței la Vot și de Prevenire a Votului Ilegal.
Săptămâna trecută la sediul MAI a avut loc prima ședință a Comisiei Tehnice Centrale pentru coordonarea activităţilor de organizare a alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European. La ședință au fost prezenți reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe,  președintele Autorității Electorale Permanente, directorul Serviciului de Telecomunicații Speciale, precum și reprezentanți ai altor instituții și autorități cu responsabilități în organizarea alegerilor europarlamentare, fiind prezenți, în sistem videoconferință, prefecții și reprezentanți ai structurilor teritoriale ale MAI.
În cadrul ședinței au fost discutate responsabilitățile și sarcinile care revin tuturor instituțiilor implicate în organizarea și desfășurarea alegerilor, fiind accentuată necesitatea unei bune colaborări în vederea identificării și remedierii la timp a oricărei disfuncționalități.

Achiziția materialelor necesare desfășurării alegerilor europarlamentare – buletine de vot, ștampile inscripționate cu mențiunea Votat și timbre autocolante – va fi realizată de către Autoritatea Electorală Permanentă.

În cadrul ședinței a fost prezentat de asemenea stadiul implementării Sistemului Informatic de Monitorizare a Prezenței la Vot și de Prevenire a Votului Ilegal, acest soft urmând a fi folosit în timpul scrutinului.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.