Magda Iorga- "Femeia care a schimbat lumea"

Magda Iorga- "Femeia care a schimbat lumea"

Zilele acestea a fost in vizita in municipiul nostru, Magda Iorga, cadru universitar la Universitatea Tehnica din Iasi, membru al Organizatiei Rotary, Iasi 2000. Scopul vizitei a fost intalnirea membrilor Cluburilor Rotary, intalnire stabilita in cadrul Proiectului „Tisa Tour”cu membri din mai multe tari: Polonia, Ucraina, Slovacia, Ungaria si Romania. Datorita participarii sale active la diferite demersuri cu tinta sociala si a proiectelor umanitare pe care le coordoneaza, Magda Iorga, a fost popusa in acest an in topul celor “125 de femei care schimba lumea”.
Magda Iorga este initiatoarea a doua proiecte care vizeaza copiii cu probleme de sanatate.  Primul proiect pe care il coordoneaza de mai bine de 10 ani se numeste “Ludoteca Pinochio” si se adreseaza copiilor cu probleme renale. Proiectul se desfasoara in cadrul Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Sfanta Maria” din Iasi  si cuprinde  in special, activitati educative si de psihoterapie
Cel de-al doilea proiect pe care il coordoneaza se numeste “Salvati inima unui copil”. Un proiect Rotarian in colaborare cu medici de origine romana stabiliti in Istrael  si realizat cu sprijinul Fundatiei “Save a Child’s Heart”. In acest program au fost inclusi 15 copii cu malformatii cardiace, proveniti din familii defavorizate din punct de vedere economico-financiar.  De la inceputul proiectului si pana in prezent s-au facut eforturi considerabile, iar 7copii au fost deja operati si se afla  intr-o stare de sanatate mult mai buna.
Trebuie sa mentionam faptul ca in 2010, Madga Iorga, a fost Secretar Districtual Rotary România si republica Moldova , coordonand in jur de 100 de cluburi Rotary. Asadar includerea Magdei Iorga in topul celor “125 de femei care schimba lumea” nu a fost pur intamplatoare, meritele sale fiind incontestabile.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.