MAE: Grecia susţine aderarea României la Schengen fără nicio condiţionalitate

MAE: Grecia susţine aderarea României la Schengen fără nicio condiţionalitate
Grecia îşi menţine poziţia de susţinere a aderării României la Spaţiul Schengen, fără condiţionalităţi sau legături cu alte dosare europene, cum ar fi MCV, şi îşi exprimă aprecierea pentru contribuţia părţii române la operaţiunile FRONTEX la frontiera greco-turcă.
Mesajul a fost transmis, potrivit unui comunicat MAE, cu ocazia întâlnirii pe care secretarul de stat pentru afaceri europene Bogdan Aurescu a avut-o, marţi, la Atena, cu Mariliza Xenogiannakopoulou, ministrul supleant elen al afacerilor externe.
Cei doi au mai discutat despre teme prioritare de pe agenda europeană, precum lansarea negocierilor privind noua perspectivă financiară multianuală şi viitorul Politicii Agricole Comune şi al Politicii de Coeziune, în contextul publicării, la 29 iunie 2011, a propunerilor Comisiei Europene pe această temă.     
Ambele părţi au susţinut interesul coordonării în vederea menţinerii unei finanţări adecvate a acestor două politici în noul cadru financiar multianual, post-2013.
Întrevederea a prilejuit şi un schimb de opinii privind evoluţiile din Balcanii de Vest, procesul extinderii Uniunii Europene şi reforma Politicii Europene de Vecinătate. Secretarul de stat Bogdan Aurescu a susţinut, în context, includerea Republicii Moldova în noua iniţiativa privind realizarea unei Strategii a UE pentru Balcanii de Vest, subliniind progresele incontestabile ale acestui stat în sensul adoptării valorilor şi practicilor europene.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.