MAE a pregătit propunerea de mandat pentru reprezentarea României la Consiliul European

MAE a pregătit propunerea de mandat pentru reprezentarea României la Consiliul European
Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, a afirmat că MAE a pregătit propunerea de mandat pentru reprezentarea României la Consiliul European din 28-29 iunie care va fi înaintată premierului Victor Ponta.
"Potrivit regulilor, ministrul de Externe, după ce se elaborează acest document, el vine pus în mişcare pe ierarhie. Ministrul de Externe adresează imediat documentul primului-ministru care îi dă drumul mai departe spre preşedinte, în cazul în care este implicată şi Preşedinţia", a declarat Marga, după întâlnirea cu senatorii din Comisia de politică externă care s-a desfăşurat la Parlament. 
El a susţinut că este obligaţia MAE să pregătească această propunere de mandat pentru oficialii care reprezintă România la Consiliul European, iar după ce documentul este finalizat "e normal" să fie transmis premierului. 
"Obligaţia oricărui Minister de Externe şi la Bucureşti şi la Praga şi la Varşovia, între multe alte obligaţii, este următoarea să pregătească propunerea de mandat pentru cei care reprezintă România, chit că este vorba de preşedinte, de primul-ministru, de ministrul de Externe, directori generali sau alte persoane. Aşa face Ministerul de Externe dintotdeauna", a spus Marga. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.