Luna decembrie aduce noi table inteligente în școlile din Maramureș și Satu Mare

O inițiativă de succes, unică la nivelul județului nostru, a făcut ca până acum să fie instalate 15 table inteligente, de care se bucură deja sute de elevi. Acum, în luna cadourilor, alte cinci noi astfel de table școlare vor fi donate unor unități de învățământ din Baia Mare, la inițiativa Fundației DMA. De asemenea, prin acest proiect generos a fost achiziționat și pus în funcțiune un aparat de cunoaștere a spațiului, cel mai performant observator astronomic deținut de o unitate de învățământ din România.

Proiectul de sprijinire a educației face primii pași spre extindere națională, atingând și județul Satu Mare. Prima tablă din acest nou set de cinci va fi instalată în satul Pomi. Prin programul “O tablă inteligentă în fiecare clasă” s-au utilat până în prezent 12 școli/licee din Baia Mare, urmând ca în data de 18 decembrie să se monteze încă cinci astfel de dispozitive, la Școala George Coșbuc Baia Mare, Asociația Autism Baia Mare și Școala Gimnazială Pomi (Satu Mare).

Școlarii băimăreni se bucură de cel mai bun observator astronomic din țară

Anul 2018 a venit cu o premieră pentru România. Colegiul Național Vasile Lucaciu din Baia Mare a primit, sub forma de donație din partea Fundației DMA, un DOM Astronomic – cel mai performant observator astronomic deținut de o unitate de învățământ din România.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.