Luna august, o lună prolifică pentru muzeele din Sighet

Luna august, o lună prolifică pentru muzeele din Sighet

Luna august a fost intotdeauna pentru Sighetul Marmatiei o perioada prolifica in ceea ce priveste prezenta turistilor. Anul acesta insa, asteptarile au fost   depasite. Cu siguranta in topul preferintelor ramane Muzeul Memorial al Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei, dar si Muzeul Satului Maramuresan.
Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei a devenit in timp instituţia de cultură care atrage cei mai mulţi turişti in municipiul nostru. Cei mai multi dintre acestia sosesc in Sighet  in grupuri organizate, venite atat din tara cat si din strainatate. Prin evenimentele organizate de-a lungul timpului,acest loc de cultura a deveit o adevărată şcoală de istorie contemporană pentru tânăra generaţie.
Anul trecut, aşa cum reiese din numărul biletelor vândute, muzeul a fost vizitat de peste 50 de mii de persoane din ţară şi de peste hotare. Anul acesta, cifrele arată la fel de bine: doar in primele doua saptamani ale acestei luni numărul vizitatorilor a depasit cifra de 7000.
Un alt punct de atractie pentru turisti este Muzeul Satului Maramuresan din Sighet care este vizitat in mare parte de romanii stabiliti in strainatate, chemati probabil pe meleaguri morosene ,de nostalgia traditiilor.
De cele mai multe ori, cei care viziteaza muzeul satului nu pleaca cu mana goala. Astazi de exemplu, o turista venita din Bucuresti a cumparat o camasa traditionala pe care a marturisit ca intentioneaza sa o poarte ca pe o rochita, cu o cingatoare, ceva ceva mai moderna, stransa la brau..
Din păcate, printre vizitatorii care calca pragul muzeelor sighetene se numără foarte putini localnici, care de cele mai multe ori, nu stiu aproape nimic despre aceste locuri.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.