LUCRĂRI ȘI PROIECTE: Infrastructura școlară e prioritară în Cavnic

LUCRĂRI ȘI PROIECTE: Infrastructura școlară e prioritară în Cavnic

 Modernizarea infrastructurii școlare reprezintă o prioritate pentru autoritățile locale din Cavnic. Au fost demarate lucrările la etajul II al Colegiului Economic ”Pintea Viteazul”, iar după ce va fi modernizată întreaga clădire vor intra în reabilitare și școlile generale. Din 1979 nu s-a mai investit serios în infrastructura educațională din Cavnic. 

La Colegiul Economic ”Pintea Viteazul” lucrările de modernizare sunt în plină desfășurare. La etajul al doilea al instituției, muncitorii lucrează de zor ca în aproximativ o lună să termine etajul superior. 
”Această școală, din anul 1979 nu a mai fost modernizată niciodată. Nu au fost schimbate uși, geamuri, nu s-au zugrăvit pereți, nu s-a refăcut pardoseala, nimic, caloriferele erau din fontă. Am vrut să facem ceva frumos pentru copii și 30% din școală deja este reabilitată din fonduri de la bugetul local. Din contribuția cetățenilor orașului Cavnic modernizăm școlile”, declară primarul Vladimir Petruț.  
La etajul al doilea al Colegiului Economic ”Pintea Viteazul” va fi amenajată și o clasă de folclor. 
Aproximativ 80% din bugetul orașului a fost alocat, anul acesta, învățământului. După ce vor fi finalizate lucrările la Colegiul Economic ”Pintea Viteazul”, va intra în reabilitare școala generală unde acum învață elevii claselor I-IV. Primarul Vladimir Petruț a propus ca 80% din această școală să o transforme în grădiniță. În Cavnic funcționează în prezent 4 grădinițe cu program normal și una cu program prelungit. 
”Nu ne vom opri deloc până nu modernizăm toată clădirea liceului, după care urmează Școala Generală 1 și Școala generală 2. Practic, noi ne dorim ca școlile din Cavnic să fie o oglindă a orașului, dorim să vedem școli moderne, eficiente, copiii să vină cu drag, să vină cu plăcere la școală”, mai spune Petruț. 
Fiecare sală de curs va fi amenajată cu table Smart și mobilier nou. Mai mult, pe viitor, primarul orașului dorește ca unitatea de învățământ să beneficieze de o cantină cu circuit închis pentru elevi. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.