Volumul ”100 de personalități maramureșene care au făcut istorie” a ajuns marți și pe masa consilierilor județeni maramureșeni, care au aprobat, de altfel, susținerea financiară pentru ca această lucrare monumentală să vadă lumina tiparului. Volumul ”100 de personalități maramureșene care au făcut istorie” a fost lansat la sfârșitul anului trecut, cu ocazia Centenarului Marii Uniri a României, la Biblioteca Județeană ”Petre Dulfu”, la evenimentul de lansare fiind prezentat atunci doar exemplarul semnal.

”Este vorba despre <100 de personalități maramureșene care au făcut istorie>. Este o lucrare amplă, o lucrare monumentală. Vreau să îl felicit și să îi mulțumesc, în același timp, domnului director al Bibliotecii Județene ”Petre Dulfu” din Baia Mare, domnului Ardelean, pentru munca pe care a depus-o alături de tot colectivul, pentru că nu a fost doar munca lui, a fost munca a multor oameni astfel încât această lucrare monumentală să vadă lumina tiparului. Eu vreau să mă bucur și să vă felicit în același timp pe toți consilierii județeni și să felicit instituția Consiliului Județean Maramureș pentru că a fost parte, anul trecut, la apariția editorială a două lucrări monumentale. Asta, în primul rând, care vorbește de cei 100 de ani de la Marea Unire și cele 100 de personalități maramureșene care au făcut istorie în acești 100 de ani și care este o lucrare susținută de către Consiliul Județean Maramureș și a doua lucrare este ”Istoria Artei”, tot sub egida Academiei Române, unde de asemenea, singura instituție din România menționată ca și susținătoare este Consiliul Județean Maramureș. Instituția noastră a fost parte la apariția editorială a acestor două lucrări monumentale.”, declară președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

”Cartea pe care astăzi ați prezentat-o și vă mulțumesc sub ce auspicii ați prezentat-o a fost lansată în 20 decembrie la Biblioteca Județeană. Nu am putut să v-o aduc mai repede, pentru că am primit numai exemplar semnal atunci, la lansare. Așa e în România, trăim aici și ne ocupă tot timpul acest fel de a fi. Firma care a câștigat, oricât mi-ași fi dorit să fie una din județ, nu s-a putut pentru că a venit cu preț de dumping o firmă din Brăila și au câștigat licitația. Nu am avut nicio soluție să reziliez contractul ca atare a trebuit să accept că au tipărit cartea, că o țin la formatat, la copertat și la legat și am primit acum exemplarele broșate și aceste câteva exemplare legate să vi le pot aduce dumneavoastră, forului tutelar și cei care ați susținut financiar lucrarea. Este o mare bucurie pentru noi, mai ales că este o lucrare colectivă. Pot să vă spun, că știți că nu sufăr de modestie, eu aș fi putut să scot și singur o astfel de lucrare dar ar fi avut un stil probabil mai puțin plăcut pentru că oricât de mult m-ași fi documentat și sunt documentat la fiecare din aceste personalități, cei 77 de co-autori de acolo au adus fiecare un plus de valoare, un plus de calitate, inclusiv un stil sau o apropiere, o gravitație, o chimie specifică pentru a reflecta cât mai bine aceste personalități”, subliniază directorul Bibliotecii Județene ”Petre Dulfu” Baia Mare, Teodor Ardelean.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.