Lucian Bute:"Maramureşul e o parte din sufletul meu"

Lucian Bute:"Maramureşul e o parte din sufletul meu"

 Sambata, 23 iulie, printr-o sedinta extraordinara de Consiliu Local,  consilierii au decis in unanimitate acordarea titlului de Cetatean de Onoare al Sighetului, campionului mondial la box, Lucian Bute.  Ceremonialul de inmanare a diplomei  de onoare si a cheii orasului a avut loc ieri, in cadrul Festivalului “Culturii si Sportului Sighetean”.  Emotionat de reactia galeriei sighetene care l-a aclamat, Lucian Bute a recunoscut ca “Maramuresul e o parte din sufletul său".Primarul municipiului Eugenia Godja i-a inmanat marelui sportiv Diploma de cetatean de onoare, dar si cheia orasului, spunand ca acum poate sa vina in zona si fara bodyguarzi, pentru ca usa ii va fi tot timpul deschisa.
Punandu-si  pe cap un clop maramuresean, spre satisfactia totala a publicului, Lucian Bute, autorul meciului de box  care a inregistrat cea mai mare audienta avuta de vreo competitie sportiva in ultimii 20 ani,    a recunoscut, cu mana pe inima, ca “Maramuresul e o parte din sufletul său". Invitatul de onoare a primit pe langa  diplomele si titlurile de onoare si obiecte tradiţionale, de care s-a aratat foarte incantat:o traista traditonala, o sticla cu horinca de Maramures şi o carte despre “Bisericile de lemn din Maramureş”.Lucian Bute a fost legitimat la Clubul “Box Club Lauruc” din Sighetu Marmatiei din 1999 pana in 2003, dupa care a plecat in Canada, ca sa cucereasca lumea boxului profesionist. Pe Mihai Lauruc, cel care l-a antrenat in anii petrecuti in Maramures, l-am regasit foarte  emotionat si mandru totodata, de vizita fostului sau elev.
Tot in cadrul galei de ieri a fost declarat cetatean de onoare al Sighetului si antrenorul de box Claudiu Rasco. La eveniment a fost pezent si  arbitrul AIBA Ioan Pop Rapidu, Seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Maramures, care a fost recompensat ,  alaturi de antrenorul de box Mihai Lauruc cu  diplome de excelenta din partea autoritatilor sighetene.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.