Liviu Pop: Se modifică baremul la limba română la evaluarea naţională

Liviu Pop: Se modifică baremul la limba română la evaluarea naţională
Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a declarat miercuri că baremul la evaluarea naţională la proba de limba română se va modifica.
Totodată, ministrul a afirmat că vor fi recorectate lucrările de la această probă şi vor primi punctaj maxim pentru subiectul contestat atât elevii care au susţinut că propoziţia este subiectivă, cât şi cei care au scris că este predicativă. 
Liviu Pop a mai spus presei că a primit din partea Academiei Române răspunsul că la subiectul disputat ambele variante sunt corecte. 
Mai mulţi părinţi şi elevi au protestat miercuri în faţa Ministerului Educaţiei, cerând modificarea baremului de corectare la un subiect de la proba de limba română a testelor naţionale. 
Ministrul interimar al Educaţie, Liviu Pop, afirma, după întrevederea avută cu reprezentanţi ai părinţilor şi elevilor, că nu se va schimba baremul de corectare şi i-a rugat pe toţi elevi care au probleme privind subiectul respectiv de la proba de limba română să depună contestaţie. 
"Aceste contestaţii să fie depuse la centrele de examen. În urma analizei contestaţiilor şi a repartiţiei computerizate, îi pot asigura pe toţi elevii şi pe toţi părinţii acestora că nu vor avea de suferit în repartizarea computerizată din cauza acestui subiect. Este important să nu piardă locul la liceu niciun elev din România care a răspuns propoziţie predicativă în loc de subiectivă", a declarat Liviu Pop. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.