Liviu Marian Pop (PSD): ”PNL și Orban vor să blocheze creșterea salariilor!”

Legea salarizării unice va fi anulată dacă Ludovic Orban ajunge să-și pună-n practică teoria. Peste 1,2 milioane de angajați la stat vor suferi; profesorii, funcționarii publici, polițiștii, militarii își pot lua adio de la majorările succesive prevăzute în lege, până-n 2022, susține senatorul PSD Maramureș, Liviu Marian Pop. Reprezentantul PSD arată că Ludovic Orban o spune public, cu subiect și predicat: Salariile din sectorul public nu trebuie să crească decât după ce cresc salariile din sectorul privat și, în niciun caz creșterea salariilor funcționarilor nu trebuie să depășească creșterea din mediul privat.”

”PSD afirmă răspicat că dezvoltarea României depinde de bunăstarea românilor. Salariile și pensiile vor continua să crească așa cum este prevăzut în programul de guvernare. Aceasta este soluția necesară, confirmată de realitate. Creșterea puternică a salariilor și a pensiilor realizate-n guvernarea noastră este susținută, dar a și contribuit la atingerea unor niveluri record de creștere economică a țării. România trebuie să iasă din zona sărăciei și are resursele necesare s-o facă. Este un fapt că majorarea salariilor de la stat a atras și majorări de salarii în mediul privat, dar acest lucru nu a afectat activitatea firmelor. Dimpotrivă, România este pe primul loc în Uniunea Europeană la productivitatea raportată la salarii. Eurostat atestă că, pentru fiecare euro plătit de angajator ca salariu, un român produce 2,17 euro, față de media europeană de doar 1,62 euro”, a conchis parlamentarul PSD Maramureș.

În prezent, șomajul este la minime istorice, fiind raportat la 3,19% în luna martie 2019, așadar Ludovic Orban și susținătorii săi se înșeală profund. PSD consideră că este complet greșit ca salariile să nu mai crească și este antinațional să se renunțe la salariul minim pe economie – o altă măsură pe care PNL o promovează, pentru ca firmele străine să-i poată plăti mai prost pe români și să facă profituri mai mari.

S-a dovedit că practica menținerii salariilor la niveluri cât mai mici, așa cum a fost în guvernarea de dreapta BOC- Băsescu, nu încurajează perfomanța și nici productivitatea. Calea corectă, benefică, este cea actuală, iar acest lucru este demonstrat de evoluția țării din acești ani ai guvernării PSD, care a asigurat o creștere temeinică a bunăstării oamenilor, consideră senatorul PSD, Liviu Marian Pop.

         

          Orban jignește pentru a masca intențiile PNL

Maniera bădărănească în care președintele PNL tratează probleme de maximă importanță demonstrează o lipsă completă de argumente. Pentru liberali, jignirile țin loc de soluţii, iar grosolănia reprezintă doar încercarea disperată de a acoperi adevăratele lor intenţii. Liderii PNL vor să-i păcălească din nou pe români. Ludovic Orban a uita chiar ce a postat pe propria pagină de FB. A uitat sau se preface că a uitat cum critica majorările salariale acordate bugetarilor şi consideră că acestea afectează afacerile întreprinzătorilor privaţi şi generează criză de forţă de muncă. Jignirile şi insinuările la adresa Olguţei Vasilescu nu pot acoperi și nici nu pot anula declaraţii tranşante făcute de Cristian Păun, consilier al preşedintelui PNL, care a afirmat că, în programul PNL sunt prevăzute scăderea salariului minim şi tăierea ajutoarelor sociale. Mai mult, declaraţiile patetice ale lui Orban nu pot ascunde nici afirmaţiile vicepreşedintelui PNL, Cîţu, care anunță că toate programele sociale ale PSD trebuie să fie stopate în prima zi de guvernare a liberalilor şi care anticipează reducerea numărului de angajaţi la stat, cu 500.000, până la plafonul de 15% bugetari din total angajaţi.

Orban şi liderii PNL vor să-i păcălească încă odată pe români prin declaraţiile demagogice de campania electorală. Adevăratele intenţii ale PNL au fost exprimate în documente oficiale, transmise Guvernului, Parlamentului şi Administraţiei Prezidenţiale. Iată ce susţineau liderii PNL în aceste documente oficiale: ”Creșterea salariului minim este o măsură anti-economică și anti-socială. Atragem atenția asupra proiectului de Hotărâre de Guvern privind creșterea salariului minim, această măsură fiind distructivă pentru economie. Economiștii, în marea lor majoritate, s-au declarat de-a lungul timpului împotriva instituirii salariului minim sau a creșterii acestuia, fapt pentru care este necesară abandonarea măsurii creșterii salariului minim”, acesta a fost mesajul PNL, legat de creșterea salariului minim. Iar acești oameni vor acum să conducă iar țara! Românii vor decide dacă merită să le mai acorde încrederea, încă o dată, celor care au tăiat în 2008 pensii, salarii și ajutoare de șomaj, a declarat Liviu Marian Pop, senator PSD Maramureș.

 

Biroul de presă al PSD Maramureș

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.