Litoralul românesc, invadat de alge: Aproape 2.000 de tone de alge au fost strânse luna aceasta de pe plaje

Litoralul românesc, invadat de alge: Aproape 2.000 de tone de alge au fost strânse luna aceasta de pe plaje
Aproximativ 2.000 de tone de alge au fost strânse de pe plaje luna aceasta de către lucrătorii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL), cea mai mare cantitate provenind din zona Cazino – Victory, din staţiunea Mamaia.
Potrivit responsabilului de comunicare al ABADL, Cătălin Anton, Sistemul de Gospodărire al Apelor Constanţa a strâns în această lună de pe plajele litorale aproximativ 2.000 de tone de alge, cantitatea adunată de la începutul anului şi până în prezent fiind de peste 9.300 de tone.
În aceste zile se intervine în zona Cazino – Victory din Mamaia, pentru strângerea cantităţilor importante de alge existente pe unele sectoare de plajă. Numai aseară (miercuri seară – n.r.), angajaţii ABADL au colectat 280 de tone de alge, de pe o lungime a ţărmului de 300 de metri, o lăţime de 30 de metri. Înălţimea cordonului de alge era de aproximativ 0,3 metri. Se estimează că în aceeaşi zonă vor mai fi colectate în această seară (joi – n.r.), aproximativ 600 de tone de alge", a afirmat Cătălin Anton, care a mai precizat că în zona respectivă lucrează 20 de muncitori, care acţionează cu şase tractoare, două autobasculante, patru încărcătoare şi un utilaj specializat de colectat alge."Prezenţa alegelor se constată în cantităţi semnificative pe câteva sectoare de plajă din staţiunea Mamaia, din Constanţa şi din Eforie Sud. În restul sectoarelor de plajă prezenţa algelor este una nesemnificativă. Pentru a diminua efectele acestui fenomen, Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral a mărit numărul de utilaje şi de forţe umane. Pentru a asigura o intervenţie cât mai eficientă, Sistemul de Gospodărire al Apelor Constanţa a mobilizat personalul să lucreze în ture, atât noaptea cât şi pe timpul zilei. Intervenţia cu utilajele de mare capacitate se va face însă doar pe timpul nopţii, deoarece aceste utilaje nu pot intra printre turiştii veniţi să îşi petreacă vacanţa la mare", a mai afirmat Cătălin Anton.
"Turiştii pot face orice sesizări şi reclamaţii cu privire la aspectul plajelor. Dispeceratul Administraţiei Bazinale de Apă va funcţiona non stop, iar reclamaţiile vor fi inregistrate într-un registru unic de sugestii şi reclamaţii", a mai spus Cătălin Anton.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.