Liliana Moga (PSD): Guvernul PSD face posibilă majorarea alocațiilor pentru copii

Guvernul modifică operativ, prin ordonanță, legea plafoanelor. Este pasul concret, care modifică plafonul de deficit bugetar și astfel asigură resursele de finanțare pentru creșterea alocațiilor copiilor, a arătat consilierul județean PSD, Liliana Moga, președintele Ligii Aleselor Locale PSD Maramureș.

”Deficitul bugetar va crește de la 2.55% din PIB cât era inițial, la 2,76 % din PIB, dar rămâne în parametri europeni asumați, respectiv sub 3%. Se face astfel diferența clară între PSD-ALDE, care vrea și actionează pentru binele copiilor, și președintele Klaus Iohannis și susținătorii acestuia, care doar la nivel declarativ au dorit binele copiilor din această țară și a familiilor lor, însă au întârziat cu cinism aprobarea bugetului de stat. Pentru administrația prezidențială și colegii din opoziție, creșterea alocațiilor a reprezentat doar un interes electoral. Acest lucru a fost dovedit prin atitudinea adoptată de președintele Iohannis care, în stilul obstrucționist care l-a consacrat, a reclamat la CCR legea plafoanelor, iar PNL a respins adoptarea bugetului de stat.

Acum încearcă cu toții să se scuze și aruncă fumigene pline de acuze la adresa PSD. Faptele, actele și mai ales cifrele îi dau de gol și arată cât de ireale sunt afirmațiile lor. Dacă facem referire la președintele Iohannis, acesta a atins un record nefast de 60 de sesizări depuse în doi ani, la CCR. Această cifră reprezintă un procent cu 10% mai mare față de cele depuse, în medie/an, de fostul președinte Traian Băsescu. Tot fără precedent este și ca președintele țării să refuze să promulge bugetul, afectând deopotrivă buna funcționare a instituțiilor, interesele comunităților și veniturile oamenilor, însă problema alocațiilor a fost rezolvată tot de PSD”, a subliniat Liliana Moga, președintele Ligii Aleselor Locale PSD Maramureș.

Biroul de presă al PSD Maramureș

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.