Video | Liceul Teoretic Németh László aniversează 25 de ani de la înființare – spectacol de gală

Cu ocazia aniversării a 25 de ani de la înființarea Liceului Teoretic Németh László a fost organizat o serie de evenimente culminând cu spectacolul de gală la Teatrul Dramatic Baia Mare, care a devenit neîncăpătoare pentru comunitate.

Liceul Teoretic Németh László și-a deschis porțile în 14 septembrie 1998 sub conducerea lui Vida Zoltán prin transferarea claselor cu limba de predare maghiară de la Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai”, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Liceul Industrial nr. 5 şi clasele V-VIII de la Şcoala Generală „Petre Dulfu” din Baia Mare. În 2017, Parohia Reformată Orașul Vechi dă în folosință Liceului Teoretic Németh László clădirea fostei Școli Confesionale Reformate de pe strada Podul Viilor, a cărei reabilitare s-a realizat cu sprijinul Statului Maghiar, aici se mută clasele I-IV de la Școala Gimanzială ”Petre Dulfu” și înființează grupe de grădiniță.

Spectacolul de gală, organizată cu sprijinul Consiliului Județean Maramureș, Asociația Schola Parentis, UDMR Baia Mare și Virág Gábor, a fost deschisă de către Mastan Eliza, directoarea liceului și copiii de la grădinița liceului și clasa pregătitoare. În continuare a fost transmis mesajul lui Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș de către Ștețco Gabriel, administratorul județului Maramureș, mesajul lui Cherecheș Cătălin, primarul orașului Baia Mare transmis de Vida Noémi, city managerul orașului Baia Mare, după care a luat cuvântul din partea Inspectoratului Școlar Maramureș, Pop Mihai Cosmin, inspector școlar general și Hitter Annamaria, inspector școlar adjunct.
Pintér Zsolt, președintele UDMR Maramureș a trecut în revistă istoria învățământului maghiar liceal din Maramureș iar Böndi Gyöngyike, fost deputat UDMR și fost subprefect a vorbit despre efortul depus pentru înființarea școlii. Plină de emoții a urcat pe scenă Vlaicu Zsuzsa, al doilea director a liceului vorbind despre greutățile primilor ani. Eleva Nuszbaum Jessica a dezvăluit ce înseamnă pentru ea a fi eleva liceului.

Nagy-Jenei Zoltán, profesorul de istorie a liceului a prezentat volumul proaspăt ieșit de la tipar cu sprijinul Consiliului Județean Maramureș, Monografia Liceului Teoretic ” Németh László”, continuând astfel tradiția fostului profesor de istorie Vánk Sándor.

Evenimentul a continuat cu decernarea plachetelor și diplomelor aniversare tuturor celor care au contribuit și contribuie și susțin învățământul maghiar din județ.

Spectacolul pregătit de elevi a fost unul extraordinar primit cu ropot de aplauze. Cei mici de la clasele I-IV au prezentat dansuri populare maghiare, cei din clasele V-VIIII au interpretat o scenetă de teatru, au încântat publicul corul liceului iar liceenii au surprins cei prezenți cu un moment despre scriitorul, publicistului maghiar născut în Baia Mare, Németh László și cu un dans.

La mulți ani Liceului Teoretic Németh László!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.