Liceul Tehnologic Forestier, în parteneriat cu Asociația Valea Verde, a prezentat noul proiect

Liceul Tehnologic Forestier, în parteneriat cu Asociația Valea Verde, a prezentat noul proiect care are ca protagoniști 200 de elevi ai instituției de învățământ.

Cu denumirea “More, Art, Less Dump” proiectul își propune scăderea cantității de deșeuri colectate la comun prin implementarea unui set de măsuri complementare de prevenție, management sustenabil și de acțiune prin igienizare.

Cele trei obiective principale, odată atinse vor schimba semnificativ nu doar imaginea unor zone din oraș, ci și felul de abordare în ceea ce privește protecția mediului înconjurător.

Inițierea colectării selective în zona publică, prin realizarea a 10 puncte de colectare selectivă (4 fracții) cu măști din lemn realizate în cadrul atelierelor școlare de lucru ale Liceului Forestier;

Curățarea Parcului Dendrologic Sighetu Marmației și a malurilor râului Iza (5000 mp), printr-o acțiune de igienizare ce se va desfășura în primele 2 weekend-uri din iunie;

Creșterea gradului de conștientizare privind protecția mediului, prin 2 activități creative (1 concurs de creație, 1 atelier de trash art) și 1 acțiune de igienizare cu 200 elevi ai Liceului Tehnologic Forestier.

Felicitări tuturor pentru implicare și mult succes echipei de implementare a proiectului!”, a declarat Vasile Moldovan, primarul Municipiului Sighetu Marmației.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.