Liceul Tehnologic Forestier implementează un proiect în parteneriat cu trei unități de învățământ din Kolomyia, Ucraina

Liceul Tehnologic Forestier implementează proiect în parteneriat cu trei unități de învățământ din Kolomyia, Ucraina. Sub denumirea “Învățând împreună cu vecinii”, proiectul este finanțat prin Programul Comun România Ucraina 2014-2020.

Proiectul prevede:

– Îmbunătățirea calității educației în școlile cu specializări în fabricarea lemnului, pentru a sprijini crearea unui nou potențial de carieră în Sighetu Marmației și Kolomyia
– Dotarea sălilor de atelier practic di cele patru școli partenere, cu specializări în fabricarea lemnului
– Îmbunătățirea abilităților legate de fabricarea lemnului pentru 24 de elevi și opt profesori din cele patru școli
– Realizarea unei campanii comune de conștientizare pentru a marca noul potențial de carieră în industria modernă a lemnului.

Sunt deosebit de onorat și încântat de faptul că tinerii din Sighetu Marmației și Kolomyia, orașe înfrățite de mai bine de 10 ani, mențin relațiile de prietenie și colaborare; ba chiar mai mult, au obiective în comun pe care dascălii din cele două comunități au reușit să le canalizeze în vederea concretizării unui proiect menit să îmbunătățească calitatea educației în școlile cu specializări în fabricarea lemnului, sprijinind astfel crearea unui nou potențial de carieră în industria modernă a acestui sector.

Îi felicit pe toți cei care au gândit, au scris și acum implementează acest proiect, într-o perioadă plină de provocări prin care trecem cu toții”, a declarat Vasile Moldovan, primarul Municipiului Sighetu Marmației.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.