VIDEO | Liberali sigheteni la evenimentul ”Smart City & Agenda urbană a Uniunii Euopene”

O delegație a Partidului Național Liberal, filiala Sighetu Marmației, a participat de curând la evenimentul  „Smart City & Agenda Urbană a Uniunii Europene”  la Oradea, la care care au fost prezentate modele de bună practică administrativă. Acesta a fost și unul dintre subiectele dezbătute la conferința de presă a PNL Sighet.

Președintele PNL Sighet, Daniela Onița Ivașcu, a precizat că administrația orădeană ar trebui să fie un model și pentru Sighetu Marmației deoarece oferă modele de bune practici în diverse domenii.

”Sighetul a fost prezent la Oradea cu o delegație, oferim acel model de bună practică administrativă și municipiului Sighetu Marmației pentru că într-adevăr sunt foarte multe lucruri pe care noi le putem prelua din Oradea, este un oraș de bună practică administrativă și până la urmă, am afirmat de nenumărate ori, la Sighetu Marmației nu ar trebui noi să inventăm ceva, trebuie doar să fim receptivi, să preluăm modele care deja există, să ne uităm la administrații care au performat conduse de primari care au viziune și care au în spate echipe cu care lucrează și își pun în practică viziunea de dezvoltare. Acest lucru se întâmplă la Oradea și mă bucur că și colegii mei au constatat acest lucru”, a precizat Daniela Onița Ivașcu, președinte PNL Sighetu Marmației.

Daniela Onița Ivașcu a mai spus că prin  implementarea exemplelor pe care le oferă Oradea ar putea fi modernizat și municipiul Sighetu Marmației.

”A fost o vizită extrem de interesantă, o vizită în care am observant modul în care Oradea știe să își centreze și problema și investițiile în educație, în parcurile industriale, soluțiile pe care le-au găsit pentru accesări de fonduri europene, am cunoscut echipele de proiect. Am avut parte și de un training pe comunicare și de asemenea am purtat discuții cu primarul Ilie Bolojan. Noi ne gândim că am putea și în Sighetu Marmației să aducem acele modele, sigur adaptat la specificul municipiului nostru. Chiar dacă de multe ori mi se spune să nu încercăm să comparăm Oradea și Cluj-Napoca cu Sighetu Marmației, dar dacă Oradea unde este de gestionat mult mai multe servicii, cu o populație mult mai mare reușește să atragă fonduri europene în extrem de multe proiecte, nu văd de ce un orășel mai mic nu ar putea să facă același lucru”, a adăugat președintele PNL Sighetu Marmației.

Liberalii sigheteani au mărturisit că vor continua aceste vizite și vor aduce în oraș modele și de alte administrații locale eficiente.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.