Lemnele la control

26 de controale au fost efectuate în zilele de 16 și 17 mai de către efectivele de ordine publică ale Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, precum și din cadrul subunităților teritoriale ale Inspectoratului de Poliție al județului Maramureș, cu sprijinul specialiștilor silvici de la Garda Forestieră Cluj.

Acțiunea face parte din planul național „Scutul pădurii”, pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale din domeniul silvic, și a vizat verificarea modului în care se respectă normele referitoare la exploatarea, prelucrarea, transportul, depozitarea și comercializarea materialelor lemnoase de către operatorii economici din domeniu.

Polițiștii au efectuat controale pe linia transporturilor de materiale lemnoase în filtre amplasate pe raza întregului județ, în cadrul cărora au fost verificate 188 de mijloace auto, precum și pe linia depozitării materialelor lemnoase, fiind vizate trei astfel de depozite.

În urma activităților desfășurate au fost descoperite 32 de contravenții care au fost sancționate cu amenzi în valoare de aproape 58.000 de lei. Totodată s-a dispus confiscarea a 167,8 mc de materiale lemnoase, în valoare totală de peste 95.000 lei.

Foto: arhivă

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.