LEGO: May The Lego Be With You – cea mai scumpă figurină Lego Star Wars depășește 300.000 de dolari

De ani de zile, seturile LEGO au fost unul dintre cele mai populare și îndrăgite jocuri pentru copii și tineri, dar de ele se pot bucura persoane de toate vârstele datorită numărului mare de seturi diferite, fiecare dintre ele având propriile caracteristici și ținte de vârstă. Cu toții avem printre noi sau suntem chiar noi fani Star Wars, așa că un Lego Star Wars e una dintre cele mai relaxante activități de weekend.

Colecționarea de Lego poate fi, însă, un hobby destul de costisitor. În 2022, Lego a produs peste 4.000.000 de minifigurine. Multe dintre aceste minifigurine au fost realizate în cantități limitate și au astăzi o valoare de revânzare care pot depăși sume impresionante, în special cele care au legătură cu filmele, cum ar fi seturile Lego Star Wars. Un studiu recent a dezvăluit că valoarea pieței Lego second-hand crește cu 11% pe an, ceea ce este mai mare decât investițiile în aur, artă și vin.

Care sunt cele mai scumpe figurine Lego Star Wars?

Dacă ești un fan Lego Star Wars, probabil că ai ghicit corect. Cea mai scumpă minifigurină Lego este C-3PO din aur masiv de 14K, care costă aproximativ 300.000 de dolari! Lansată în 2007 pentru a sărbători cea de-a 30-a aniversare a francizei Star Wars, această minifigurină rară este apreciată de colecționari pentru raritatea sa excepțională – au fost realizate doar cinci! Și, spre deosebire de alte obiecte de colecție rare, aceste minifigurine C-3PO din metal prețios nu au fost disponibile pentru vânzare, ci mai degrabă distribuite ca premii de concurs la începutul anului 2008. Așa că, dacă poți pune mâna pe una dintre aceste piese râvnite, consideră-te norocos!

O altă figurină din lumea Lego Star Wars cu care ai putea cumpăra o garsonieră undeva la periferie în București este R2-D2 din aur alb de 18 carate. Această minifigurină este evaluată la peste 39.000 de dolari, mai mult decât omologul său din argint, iar valoarea sa crește constant.

Nici cu R2-D2 din platină nu te faci de râs. În 2018, pentru a sărbători cea de-a 40-a aniversare a francizei, Lego Star Wars a a produs două minifigurine R2-D2 de platină. Această figurină nu face excepție: cu o valoare estimată de aproximativ 33.000 de dolari, este una dintre cele mai scumpe figurine Lego Star Wars de pe piață.

Dacă două  figurine ți se par prea puține, află că C-3PO Solid Bronze este unică. Ea a fost un premiu de tombolă la San Diego Comic-Con 2007, fiind una dintre primele minifigurine Lego Star Wars de mare valoare care au fost oferite la un eveniment San Diego Comic-Con. În prezent, valorează aproximativ 32.400 de dolari!

Să revenim la realitate, totuși. Putem să ne cumpărăm Lego Star Wars și la prețuri decente și să ne bucurăm de cele peste 400 de seturi create cu această galaxie foarte, foarte îndepărtată. Există inclusiv modele Lego City cu Star Wars.

Ce este Lego City?

Lego City este o lume plină de aventuri urbane, creată special pentru copii (și nu numai) să se bucure de construcția și explorarea propriului lor oraș Lego. Cu o gamă variată de seturi care includ teme precum pompieri, polițiști, construcții și transport, Lego City oferă oportunități nelimitate pentru copii să-și folosească imaginația și să creeze propriile lor scenarii și povești. De la construirea clădirilor și a vehiculelor până la salvarea orașului de pericolele imaginare, fiecare set Lego City aduce cu el o nouă aventură. În ceea ce privește Lego City cu Star Wars, deși Lego City și Star Wars sunt două linii separate de produse, există totuși unele crossover-uri între ele. De exemplu, Lego a lansat seturi Lego City Star Wars, care combină elemente și personaje din universul Star Wars cu temele și scenariile Lego City. Aceste seturi pot include nave spațiale, vehicule și locații din filmele Star Wars, integrate în lumea urbană a Lego City. Acest lucru oferă copiilor oportunitatea de a-și imagina aventuri interesante și interacțiuni între personajele lor favorite din Star Wars și universul urban Lego City.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.