Legea laptelui şi a produselor lactate – acţiune mixtă pentru informarea operatorilor economici

Începând de azi, medicii veterinari din cadrul DSVSA judeţene, în colaborare cu inspectori ai ANPC şi ANAF, vor merge în echipe mixte în hypermarket-uri/supermarket-uri şi magazine alimentare, pentru a-i  informa şi consilia pe operatorii economici cu privire la responsabilităţile ce le revin, ca urmare a intrării în vigoare a Legii nr. 307/2022.

Astfel, agenţiilor economici li se va aduce la cunoştinţă faptul că, produsele pe bază de lapte cu adaos de grăsimi şi/sau proteine, altele decît cele lactate, produsele alimentare/specialităţile din grăsimi hidrogenate/vegetale pot fi comercializate într-un spaţiu de prezentare şi vânzare bine delimitat, pe rafturi separate faţă de laptele şi produsele lactate autentice, cu informarea explicită către cumpărător a conţinutului acestor produse.

De asemenea, se va verifica modul de etichetare şi prezentare a produselor alimentare în locul în care sunt expuse, precum şi alte informaţii oferite în legătură cu acestea, prin orice mijloc de informare în masă, care nu trebuie să inducă în eroare consumatorii.

La finalizarea acţiunilor de informare la faţa locului, medicii veterinari oficiali, în colaborare cu inspectorii ANPC şi ANAF, vor întocmi note de constatare, în care se vor menţiona măsurile şi termenele stabilite pentru conformare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.