LEGE ABSURDĂ: Chiar dacă toţi invitaţii de la o nuntă sunt fumători şi nu ar deranja pe nimeni, aceştia tot nu vor putea fuma

LEGE ABSURDĂ: Chiar dacă toţi invitaţii de la o nuntă sunt fumători şi nu ar deranja pe nimeni, aceştia tot nu vor putea fuma

 Ultimele ore de libertate absolută pentru fumători. Cine va aprinde tigara în restaurante şi baruri, la birou sau la şcoală, poate fi amendat. Şi locurile de joacă din parcuri trebuie ferite de fumul de ţigară. Totuşi, fumătorii caută în continuare soluţii pentru a păcăli legea care se aplică din 16 martie.

Legea antifumat îi împarte şi pe fumători în două tabere. Cei care acceptă restricţiile şi speră că vor reuşi şi ei să renunţe la viciu, şi cei care nu s-au împăcat cu interdicţiile legii.
Cei care nu fumează însă abia aşteaptă să nu mai simtă fum de ţigară în jurul lor.
Cele mai mari probleme par să le aibă patronii de localuri. Mai ales că au încă întrebări fără răspuns în lege.
În baruri şi restaurante, patronii vor amenaja spaţii speciale pentru fumat afară. Mai severe sunt regulile în şcoli şi universităţi: profesorii şi studenţii vor trebui să aştepte finalul orelor pentru a-şi aprinde o ţigară. În spitale, acolo unde oricum fumatul era interzis, respectarea restricţiilor va fi mai sever verificată. La fel şi în şcoli şi licee, scrie tvr.
Cei care vor să reclame prezenţa fumătorilor într-un spaţiu închis pot suna direct la dispeceratele diverselor instituţii de aplicare a legii: pompieri, poliţie, ISU.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.