Lansarea Programului „Staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în localităţi”

Instituţiile publice şi unităţile administrativ-teritoriale care doresc participarea în cadrul Programului „Staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în localităţi” îşi pot crea conturile de utilizator în aplicaţia informatică pusă la dispoziţie pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu.

Începând cu data de 13 decembrie solicitanţii pot depune cererile de finanţare, împreună cu documentaţia aferentă, în aplicaţia informatică prin intermediul conturilor de utilizator create.

Conturile create şi utilizate pentru înscrierea în cadrul Programului Eficienţă Energetică în clădirile publice şi în cadrul Programului Iluminat Public, rămân valabile şi pot fi accesate pentru depunerea cererilor de finanţare în cadrul Programului ”Staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în localităţi”.

Bugetul alocat sesiunii de finanţare este de 500 milioane lei. Programul se adresează instituţiilor publice şi unităţilor administrativ-teritoriale organizate la nivel de municipiu, oraş, comună şi judeţ.

Finanţarea în cadrul programului se acordă în proporție de 100% din cheltuielile eligibile, în limita sumelor ce pot fi acordate pentru fiecare categorie de solicitanţi. Suma maximă finanţată pentru instalarea unei staţii de reîncărcare este de 190.000 lei, valoare ce reprezintă 100% din totalul cheltuielilor eligibile.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.