Lansare de carte ”Revelația cosmică – Universul pe înțelesul tuturor, autor Vasile Petrovan

Vineri, 1 septembrie, de la ora 17:00, în Sala de conferințe, Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” organizează lansarea cărții „Revelația cosmică – Universul pe înțelesul tuturor”, Editura Proema, Baia Mare, 2023, autor Vasile Petrovan.

Vor lua cuvântul despre carte și autor: dr. Teodor Ardelean, prof. univ. dr. Viorel Pop.

„Cartea de față s-a născut din dorința de a ușura căutările acelora care se simt atrași într-o oarecare măsură de magia Cosmosului și asta chiar dacă profesiile lor nu pretind vreo legătură profundă cu fizica, chimia sau astronomia. Există din abundență lucrări despre cosmologie dar am observat că înțelegerea deplină a semnificației datelor și a concluziilor promovate în aceste cărți de popularizare presupune o minimă cunoaștere a teoriei…
De aceea, reușita de căpătâi a acestei lucrări constă în descrierea succesivă a modului în care au luat naștere ideile științifice și desigur, așezarea lor în contextul istoric autentic. Prezentarea clară a experimentelor și a concluziilor, fără a depăși însă pragul curiozității amatoristice, conduce inevitabil a o pătrundere mult mai dinamică a labirintului cosmic și de ce nu, la dorința de aprofundare”. (Autorul)

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.