Lămuriri legate de plata salariilor din învățământ

Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public cu privire la plata salariilor personalului din învăţământ, Ministerul Educației a făcut, printr-un comunicat, următoarele precizări:

  • În bugetul pe anul 2023 au fost cuprinse cheltuielile cu salariile potrivit prevederilor legale din acel moment.
  • Începând cu luna iunie 2023 au fost majorate salariile potrivit prevederilor OUG nr. 45/2023 şi OUG nr. 57/2023.
  • Începând cu drepturile salariale aferente lunii iunie 2023, salariile au fost calculate şi plătite, conform prevederilor legale actuale, sumele fiind asigurate din bugetul aprobat.
  • Ministerul Educaţiei a solicitat, pentru rectificarea bugetară, suplimentarea sumelor pentru cheltuielile cu salariile, conform OUG nr. 45/2023 şi OUG nr. 57/2023.

În situaţia în care rectificarea bugetară va fi făcută mai târziu, este posibil ca Ministerul Educaţiei să iniţieze un proiect de hotărâre de Guvern pentru suplimentarea bugetului Ministerului Educaţiei din fondul de rezervă bugetară pentru o parte din sumele solicitate la Ministerul Finanţelor pentru rectificarea bugetară.

Actualul cadru legal permite efectuarea tuturor demersurilor, astfel încât salariile personalului din învăţământ să fie plătite la termenele scadente – mai menționează sursa citată.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.