La Spitalul Județean de Urgență Baia Mare s-a efectuat o operație de amploare

La Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare s-a făcut o operație de amploare, în urma documentării anatomo-patologice efectuate în colaborare cu dr. Elena Olteanu, secția Oncopediatrie – Institutul Oncologic “Prof. Dr. Ion Chiriguța” Cluj-Napoca.

Unei fetițe de 15 ani i s-au extirpat în același timp operator 2 tumori osoase, de la ambele oase ale gambei, procedură ce a necesitat grefa osoasă autologa și o tehnică de reconstrucție osoasă complicată, pentru a pregăti membrul inferior în vederea mersului.

Intervenția s-a desfășurat în condiții medicale și tehnice de înaltă clasă, ceea ce a dus la rezultate clinice și radiologice foarte bune.De precizat că în acest caz s-a abordat excizia în bloc și grefare reconstructivă osoasă în același timp operator. Pacienta are evoluție bună, exprimându-ne speranța că va putea merge, idee la care se lucrează zilnic, inclusiv cu suport psihologic.

Echipa operatorie a fost formată din dr. Viorel Demian – medic primar șef secție chirurgie și ortopedie pediatrică, dr. Cătălin Cimpen – medic specialist anestezie și terapie intensivă, dr. Elena Diana Olteanu – medic specialist oncologie medicală, împreună cu dr. Lucia Hurmuz, dr. Emil Mureșan, as. Szekely Janoș, as. Aurelia Dipșe și as.Doca Timiș.

În specialitatea chirurgie ortopedie pediatrică este nevoie să ai multe cunoștințe care să te ajute să faci o intervenție operatorie. Trebuie făcută cu mult tact și multă artă pentru că este vorba de un copil de vârstă mică și acea intervenție trebuie să dăinuie până la adânci bătrâneți. La Spitalul Județean de Urgență Dr. Constantin Opriș, Baia Mare, sănătatea copiilor este prioritatea principală. Echipa noastră medicală realizează integrarea tuturor datelor medicale obținute în urma consultațiilor și a investigațiilor recomandate, cu scopul de a oferi o rezoluție asupra cazurilor medicale cât mai curând posibil”, a declarat Alexandru George Oros, managerul Spitalului de Urgență Baia Mare.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.