VIDEO | La Sighet funcționează, în mod oficial, Academia de fotbal “Emeric Dembroschi”

Începând de săptămâna aceasta, la Sighet funcționează,  în mod oficial, Academia de fotbal “Emeric Dembroschi”, nume dat după fostul mare internațional.  Dembroschi a scris istorie atât în fotbalul românesc cât și pe scena internațională. La Campionatul Mondial din 1970 a fost cel mai bun jucător al tricolorilor, înscriind în poarta Braziliei lui Pele.

Evenimentul de ianugurare a fost marcat și de prezența lui Miodrag Belodedici,fostul mare jucător roman de talie internațională,  în prezent angajat al Federației Române de Fotbal. Acesta s-a declarat fericit că poate asista la acest eveniment , considerându-l o inițiativă lăudabilă.

”Nea Imi”, cum îi spun apropiații lui Emeric Dembroschi s-a arătat onorat că această academie îi poartă numele, mai ales că la Sighet și-a început, în urmă cu mulți ani, cariera. Totodată a promis că va oferi tot spirjinul pentru ca această academie să dea jucători de succes fotbalului românesc.

Alegerea de a-l omagia pe Emeric Dembroschi prin numele dat academiei nu este întâmplătoare, spune Ionuț Șuștic, reprezentant al Academiei de fotbal “Emeric Dembroschi”.Toate calitățile de care a dat dovadă în carieră sunt calități pe care academia le va perpetua, atât din punct de vedere sportiv, cât și din punct de vedere uman. Este un model de urmat pentru toți tinerii fotbaliști care își doresc să  se afirme. Scopul academiei este identificarea și dezvoltarea tinerelor talente și crearea unui program sportiv care să le permită să -și atingă adevăratul potențial, spune Ionuț Șuștic, reprezentant al Academiei de fotbal “Emeric Dembroschi”.

Academia nu percepe nicio taxă pentru copiii selectați la grupele de performanță, datorită efortului a doi investitori. Mai mult, noul concept beneficiază și de suport tehnic venit din partea unei firme de renume mondial în materie de articole sportive.

Academia își desfășoară activitatea la baza de la Sarasău, între Câmpulung la Tisa și Sighet, adică localitățile din inima lui Dembroschi, unde s-a născut și unde s-a lansat în fotbalul de mare performanță

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.