La Seini „Șansa este de partea ta”! Și Poliția de partea copiilor

Nu a fost nevoie de indulgență pentru ca activitățile desfășurate ieri în cadrul unităților școlare din Seini să primească nota 10! Elevii, sub îndrumarea polițiștilor, au discutat diverse aspecte legate de creșterea gradului de siguranță și au identificat posibilități de soluționare a unor probleme cu care s-ar putea confrunta.

           Nicio zi nu e la fel ca cealaltă, mai ales la școală, unde fiecare oră vine cu învățături și cunoștințe noi. În acest sens ieri, 10 februarie, conducerea Liceului Tehnologic Agricol „Alexiu Berinde” Seini a schimbat orarul obișnuit și a inserat în programul elevilor ore preventive.

Activitățile, susținute de către inspector principal de poliție Flaviu Mociran – șeful Poliției orașului Seini, polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică și din cadrul Compartimentului de Prevenire, s-au desfășurat în cadrul unui parteneriat încheiat între Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș și Primăria orașului Seini. Parteneriatul ȘANSA ESTE DE PARTEA TA își propune stimularea participării la educație a copiilor ai căror părinți sunt plecați în străinătate și prevenirea fenomenului de părăsire timpurie a școlii.

Copiii și tinerii se găsesc tot mai des în situații care îi pot transforma cu ușurință în victime. Scopul prezenței polițiștilor în sălile de clasă a fost reprezentat de nevoia transmiterii unor informații și a unor sfaturi care să îi ferească pe elevi de neplăceri sau incidente. Astfel, în cadrul activităților de ieri polițiștii au subliniat aspecte legate de SIGURANȚA acasă, la școală, pe drumul public și în mediul online. S-au dat exemple concludente, s-au oferit răspunsuri la întrebările adresate de copii și s-a concluzionat că violența trebuie eliminată și înlocuită cu respectul, curajul, blândețea.

Copiii reprezintă o categorie vulnerabilă. Din prețuire și grijă pentru siguranța lor, trebuie să le acordăm toată atenția și să facem tot ce ne stă în putință pentru a-i îndepărta de pericole. Mai puține abateri de la sfaturile pe care le-am transmis înseamnă un risc mai scăzut. Cel mai important pentru copiii care întâmpină situații dificile este să știe că pot apela cu încredere la sprijinul poliției” a subliniat insp. pr. Flaviu Mociran.

 

 

                                                           

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.