La sediul Jandarmeriei Maramureşene se vor desfăşura o serie de activităţi dedicate aniversării Sfinţilor Arhangheli "Mihail şi Gavriil"

La sediul Jandarmeriei Maramureşene se vor desfăşura o serie de activităţi dedicate aniversării Sfinţilor Arhangheli "Mihail şi Gavriil"

Cu ocazia aniversării Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil – patronii spirituali ai Jandarmeriei Române, joi 10 noiembrie, la sediul Jandarmeriei Maramureşene se vor desfăşura o serie de activităţi dedicate acestei zile. În prezenţa Preasfinţitului Iustin Sigheteanul, Episcop Vicar al Maramureşului şi Sătmarului, a Secretarului de stat din Ministerul Culturii, domnul Vasile Timiş, a şefilor de instituţii din judeţul Maramureş, precum şi cu participarea unui sobor format din 12 preoţi, va avea loc slujba de binecuvântare a noului Paraclis Militar care poartă numele Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, ocrotitorii Jandarmeriei Române.
 Prin sprijinul şi bunăvoinţa cadrelor din Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Maramureş, noul spaţiu de rugăciune, a fost înzestrat cu pictură bizantină în altar, precum şi cu un nou iconostas din lemn de stejar, sculptat de către un meşter popular. De-asemenea, va fi sfinţită  şi noua clopotniţă din lemn, realizată în stil tradiţional maramureşean, de către un colectiv de cadre jandarmi, din Sighetu Marmaţiei.
 Toate eforturile concretizate în construirea şi amenajarea Capelei Militare, au avut un singur scop, şi-acela de a crea în mijlocul jandarmilor maramureşeni, o oază de credinţă şi spiritualitate, de care se bucură atât ei, cât şi familiile lor.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.