La Petrova se va organiza a 36-a editie a manifestarilor dedicate poetului nostru national Mihai Eminescu

La Petrova se va organiza a  36-a editie a manifestarilor dedicate poetului nostru national Mihai Eminescu

 In acest sfarsit de saptamana la Petrova se va organiza a  36-a editie a manifestarilor dedicate poetului nostru national Mihai Eminescu. La fiecare mijloc de ianuarie, in preajma aniversarii zilei de nastere a poetului "nepereche", petrovenii organizeaza o suita de manifestari in care sunt angrenate mai multe institutii de cultura din judet. Manifestarile cuprind expozitii de fotografii, picturi si tiparituri, prelegeri, dezbateri, dar si mese rotunde.

Sâmbătă 14 ianuarie incepand cu ora 11 :00 la Muzeul Maramureşului din Sighetul Marmaţiei va avea loc o dezbatere pe tema Eminescu si Maramuresul la care va participa un grup de petroveni pentru lansarea portofoliului didactic Eminescu in scoala.
Cum era si firesc, cele mai importante actiuni din cadrul manifestarilor se vor desfasura  duminica15 ianuarie. Ziua va debuta la ora 10:00 cu Sfanta liturghie care se va desfasura la Parohia Ortodoxa Petrova I. Primirea invitatilor se va face incepand cu ora 12:30 la Biblioteca din Petrova, unde se va tine un Te-Deum pentru Mihai Eminescu. Apoi, de la ora 13, la Grupul Scolar “Al. Filipascu”, sub genericul “Lauda Voievodului Limbii Romane”, se va desfasura sesiunea de referate si comunicari stiintifice si sezatoarea literar-artistica. Manifestarile se vor incheia cu un concurs intitulat ,, Cine stie castiga” la care vor participa elevii scolilor de pe raza de activitate a Cercului pedagogic Viseu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.