LA FURAT: O pădure rămasă fără pază de trei ani a devenit raiul hoţilor de lemne. Prejudiciul se ridică la 31 de milioane lei

LA FURAT: O pădure rămasă fără pază de trei ani a devenit raiul hoţilor de lemne. Prejudiciul se ridică la 31 de milioane lei

 O pădure din zona comunei Măguri Răcătău, judeţul Cluj, a devenit raiul hoţilor de lemne în condiţiile în care prejudiciul estimat depăşeşte, din 1990 până în prezent, 31 de milioane de lei. Pădurea este fără pază de trei ani, astfel că furturile de lemn au continuat nestingherite.

Reprezentanţii Gărzii Forestiere Cluj au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că din anul 2015 pădurea a rămas fără pază, astfel că furturile de lemn au continuat nestingherite.
 
„Garda Forestieră Cluj a derulat în 2013 o serie de controale, fiind descoperită o cantitate de peste 152.000 mc de lemn tăiat ilegal din pădurea Măguri Răcătău cu o valoare estimată de 30,3 milioane de lei, când aceasta era în administrarea Direcţiei Silvice. Am constatat că este vorba de tăieri istorice care datează după 1990, din cauza proastei gestionări a pazei. De pe o suprafaţă de 463 de hectare a dispărut vegetaţia forestieră fără documente. După anul 2015, când pădurea a rămas fără pază, furtul de lemne a continuat, prejudiciul estimat ridicându-se la aproximativ 700.000 de lei. De-a lungul anilor am aplicat şi amenzi în urma neregulilor constatate”, au spus sursele citate.
Citește continuarea aici.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.