Judeţul Maramureş nu a utilizat toţi banii alocaţi pentru Programul "Casa Verde"

Judeţul Maramureş nu a utilizat toţi banii alocaţi pentru Programul "Casa Verde"

  Prgramul Casa Verde 2011 s-a încheiat. În pofida faptului că în acest an judetului nostru i-a fost distribuită suma de 2.352.800 lei, au fost depuse  doar 267 dosare.  Fondurile neutilizate se vor redistribui judeţelor in care au existat solicitari mai mari.
Potrivit declaraţiilor consilierului din cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Maramureş, Ana Morari,  termenul de depunere a dosarelor de doar o luna şi jumătate, i-a împiedicat pe maramureşenii interesaţi de programul Casa Verde 2011,  sa se înscrie în program.
Din totalul de 267 de dosare depuse pentru programul Casa Verde 2011, 208 dosare au fost depuse pentru solicitarea panourilor solare, 52 de dosare  pentru instalaţii termince  şi 7 dosare  pentru pompe de caldură.
 După 15.08.2011 se va realiza o redistribuire a fondurilor între judeţe, sumele rămase disponibile în unele judeţe se vor redistribui în judeţele unde solicitările sunt mai mari decât valorile repartizate iniţial.Programul, care se adresează exclusiv persoanelor fizice, constă în acordarea unor sume fixe, din bugetul Fondului pentru Mediu, în funcţie de tipul instalaţiei, astfel :până la 6.000 lei pentru instalarea panourilor solare; până la 8.000 lei pentru instalarea pompelor de căldură, exclusiv aparate de aer condiţionat;până la 6.000 lei pentru instalaţie de producere a energiei termice pe bază de peleţi, brichete, tocătură lemnoasă, precum şi orice fel de resturi şi deşeuri vegetale, agricole, forestiere şi silvice.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.